bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обрано молодіжних делегатів України до ООН 2019-2020!
06.09.2019

Двоє представників від України восени цього року представлять українську молодь на 74-му засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

30 серпня в Києві відбувся фінальний етап відбору конкурсу на програму «Молодіжний делегат України до ООН». Новообраними делегатами, які восени цього року представлять українську молодь на 74-му засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, стали: Наргіс Мохд, аспірантка з права, яка більше 5 років працює зі спільнотами біженців в Україні, та Роман Тимоцко, який є активним представником Національної скаутської організації «Пласт».

 Ukrainian Youth Delegates to UN 2019-2020 — копия

Молодіжний делегат до ООН” – це міжнародна програма, спрямована на активізацію та посилення ролі молоді в міжнародній політиці, поширенні принципів роботи ООН в світі. Наразі лише близько 40 країн світу мають молодіжних представників, які беруть участь у засіданнях Генеральної асамблеї ООН в Нью Йорку. Україна долучилася до глобальної ініціативи та започаткувала програму «Молодіжний делегат України до ООН» у 2014 році за ініціативи Фонду Богдана Гаврилишина і випускниць програми «Молодь змінить Україну», та за підтримки Міністерства закордонних справ України. З 2017 року проект реалізовується Фондом родини Богдана Гаврилишина у партнерстві з Міністерством закордонних справ України і Міністерством молоді та спорту України. У період з 2014 року і дотепер 14 молодих людей взяли участь у програмі та здобули звання молодіжних делегатів України до ООН.

Цьогорічний конкурс на програму став рекордним за кількістю бажаючих представляти українську молодь на міжнародній арені: 83 людини на одне місце! До півфіналу було відібрано 15 кандидатів, а у фіналі змагалися між собою 5 учасників відбору. Завданням фіналу було розробити і представити проект національного та міжнародного рівня, заснованого на Декларації відповідальності людини Богдана Гаврилишина, який міг би стати основою для прийняття Хартії відповідальності людини на рівні ООН. Вимоги до кандидатів були досить жорсткими. Передусім – це досконале володіння англійською мовою, глибокі знання проблематики української молоді, громадська активність, чітка вмотивованість, попередній досвід участі у міжнародних проектах і, звичайно, ґрунтовні знання про діяльність ООН.

Відбір кандидатів здійснювався в кілька етапів та завершився особистою співбесідою найкращих кандидатів із членами Відбіркової комісії 30 серпня в Києві. До складу комісії увійшли: президентка Фонду родини Богдана Гаврилишина Христина Батрух-Гаврилишин, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, директорка Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ Євгенія Філіпенко, аташе Департаменту міжнародних організацій МЗС Олександр Дорофєєв, директорка фонду Олена Бекреньова, молодіжні делегати України до ООН 2018–2019 Марія Донець та Віталій Яремчук, молодіжна делегатка України до ООН–2017 Ольга Руда.

«Для мене велика честь взяти участь у складі конкурсної комісії по відбору молодіжних делегатів України до ООН. У нас дуже талановита та розумна молодь, яка може достойно представляти Україну та інтереси молоді на високому міжнародному рівні!» – зазначив заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан.

Мандат молодіжних делегатів триватиме рік і розпочнеться із підготовки до двотижневої поїздки до Нью-Йорку в жовтні цього року. Бажаємо успіху нашій молоді у втіленні цієї важливої та відповідальної місії!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.