bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Білокуракинської громаді навчались формувати ефективний освітній простір
12.08.2019

Наприкінці липня в Білокуракинської селищної територіальної громаді пройшов тренінг щодо реалізації  майбутнього розвитку системи освітнього простору в ОТГ для освітян.

Протягом заходу за допомогою експертів ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» були проаналізовані потреби громади в рамках освітньої реформи. Основна проблема – це брак коштів для забезпечення ефективного процесу змін, тому учасники навчалися методам пошуку позабюджетних коштів для реалізації своїх планів. Під час заходу були освоєні навички проектного менеджменту, а саме:  формулювання проблеми, мети, завдань, плану та графіку; прогнозування результатів та розробки якісного проекту загалом.

         Особливу увагу було приділено вирішенню проблем дозвілля дітей, їх фізичного виховання та вирішення проблем майбутнього підлітків з неблагополучних родин. Під час розробки проектів, учасники тренінгу були розділені на 2 групи з метою розробки проектів удосконалення організації освітнього простору в громади. Кожна з груп презентувала свою роботу та отримала рекомендації щодо удосконалення своїх проектів.

          Нагадуємо, що раніше в рамках проведення аналізу освітньої мережі вивчалась інформація щодо відвідування школярами позашкільних навчальних закладів. Це Будинок дитячої та юнацької творчості  (біля 20 гуртків),  Дитячо-юнацька спортивна школа (біля 6 гуртків), гуртки на базі шкіл. Але не всі школярі мають рівний доступ до гуртків через відсутність громадського транспорту між населеними пунктами.  Одне із завдань розвитку системи освітнього простору в ОТГ - охоплення більшої кількості дітей та учнівської молоді позашкільною освітою та забезпечення рівного доступу; удосконалення матеріально-технічної бази позашкільних навчальних закладів; підвищення якості позашкільної освіти.

Захід відбувся в рамках проекту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Другий етап» за підтримки МФ «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.