bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Кривого Рогу презентувала 11 інноваційних проектів
12.08.2019

У Кривому Розі завершилася тренінгова програма для молоді «Skills Lab: власна справа». Молоді підприємці презентували готові бізнес-плани власних проектів, що допоможуть краще розвинути освітню, харчову, соціальну сфери та урбаністику міста. 

Цього року програма вперше була реалізована в Кривому Розі за сприяння CSR Ukraine, експертної організації Центр «Розвиток КСВ», Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA), за підтримки Міністерства молоді та спорту України у співпраці з Криворізькою міською радою та Молодіжним виконкомом.

Навчання на програмі “Skills Lab: власна справа” тривало 1 місяць. За цей час 30 дівчат та хлопців разом із тренерами пройшли шлях від ідеї до бізнесу. За 6 навчальних модулів, учасники та учасниці дізналися, як генерувати ідеї та робити бізнес-аналіз, вивчали правові та фінансові питання із запуску власної справи та навчилися розробляти ефективні маркетингові стратегії. На кожне заняття було запрошено мотиваційних спікерів, які надихали майбутніх підприємців та давали поради щодо відкриття свого бізнесу. 

Цей тренінговий курс для молоді ми спеціально розробили максимально практичним. Його основна перевага у тому, що майбутні підприємці працюють над своїми ідеями, спілкуються із успішними підприємцями та за місяць проходять увесь цикл від розробки бізнес-ідеї до підготовки всього необхідного для її реалізації” поділилася Юлія Новак, радниця з питань молоді та ВІЛ UNFPA Україна.

До  фіналу дійшло 18 учасників, 11 з яких презентували готові бізнес-плани своїх проектів,та стали на старт реалізації себе, як молодих підприємців. Серед проектів учасників: реклама на піларсах, фітнес клуб для жінок, кав’ярня, школа фінансової грамотності, ательє, кафе швидкого харчування, будівництво купольних будинків, онлайн курси для регіональних журналістів, наукова дитяча школа та клуб спортивного покеру.

Реалізація програми «Skills Lab: власна справа» показала, що тема молодіжного підприємництва – є надзвичайно актуальною сьогодні. За результатами анкет, практично всі учасники готові започаткувати власну справу відразу після завершення навчання. Окрім того, учасники зізналися, що за час участі відкрили для себе багато нового: зрозуміли важливість соціальної складової бізнесу, познайомилися з цікавими людьми, дізналися, як просувати SMM-стратегію, та повірили у свій проект”, – розповіла Юлія Болгак, координаторка програми «Skills Lab: власна справа» Центр «Розвиток КСВ».

Учасниця програми “SkillsLab: власна справа” Юлія Усс поділилася своїми враженнями від навчання“На програму мене привели дві ідеї: випікання кондитерських виробів та будівництво купольних будинків. На фіналі я презентувала бізнес-план другої ідеї, оскільки розумію наскільки такі будинки зручні та важливі з точки зору енергоефективності та економності. За час навчання я отримала саме ті навички, яких мені так не вистачало: я навчилася прописувати бізнес-план, розібралася з юридичними аспектами та SMM-стратегією. Вважаю, що такі тренінгові програми для молоді необхідно робити у кожному місті України. 

Реалізація програми “Skills Lab: власна справа” – це відправна точка до запуску інших програм у Кривому Розі. Наступним кроком буде запуск “Skills Lab: успішна кар’єра”, що стартує у вересні цього року та допоможе хлопцям та дівчатам знайти роботу своєї мрії.

__________

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. З 2015 року спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки». Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: www.ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.