bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Якісна молодіжна політика та розвиток освіти Березівської громади в умовах децентралізації
06.07.2019

3 липня у Березівській ОТГ відбулася робоча зустріч за участі експертів Асоціації сприяння самоорганізації населення.

На робочій зустрічі, Андрій Крупник та Наталія Новак представили проект розпорядження «Про розробку Стратегії удосконалення системи освіти в Березівській ОТГ». Основним заходом є створення робочої групи з розробки Стратегії удосконалення системи освіти в Березівській ОТГ та затвердження її персонального складу.

IMG_20190703_120327

У зустрічі взяли участь голова громади, заступник голови та інші спеціалісти Березівської ОТГ, а також підприємець, депутат районної ради. Разом з експертами Асоціації у робочій зустрічі приймали учать Анатолій Ковальов та Володимир Карпов, представники ОНЕУ, які запропонували подальший розвиток Березівської ОТГ у інвестиційному та інноваційному напрямку.

Анатолій  Ковальов запропонував провести аудит всіх наявних ресурсів громади, допрацювати сайт,  розробити декілька можливих варіантів бізнес-проектів та внести зміни до Стратегічного плану розвитку Березівської громади на 2019-2027 роки.

IMG_20190703_120418

За результатами проведеної робочої зустрічі були напрацьовані пропозиції з актуалізації Стратегічного плану у напрямках:

– розвитку системи освіти (оптимізації мережі шкіл, залучення додаткових джерел фінансування, створення міжшкільного трафіку вчителів, проведення заходів з покращення енергоефективності шкіл);

– розвитку туристичної сфери (створення нових туристичних маршрутів, дослідження підземної частини міста, розвитку зеленого туризму, створення кемпінгу та туристичної бази, створення календаря подій громади);

– розвитку підприємництва (створення кластерів, асоціації підприємців, створення служби таксі, розвиток ФОП та малого підприємництва, посилення контролю за діяльністю елеваторів);

– розвитку переробки сільськогосподарської продукції (зернових та овочевих культур, меду, ягід та фруктів).

Після робочої групи, експерти Асоціації зустрілись з представниками Березівської молоді, з якими обговорили питаня розвитку учнівського самоврядування та участі молоді у житті громади.

Андій Крупник, керівник аналітичного центру Асоціації, презентував напрацювання Асоціації щодо удосконалення системи освіти у Березівській ОТГ стосовно молодіжної політики та розповів можливі варіанти створення ОСНу у громаді, перспективи залучення грантових коштів, та інших позабюджетних джерел фінансування.

Аналітикиня Асоціації Наталія Новак поділилася досвідом роботи та презентувала результати діяльності молодіжних рад у місті Одесі та Харкові.

За результатами проведеної наради були напрацьовані декілька варіантів можливої участі молоді у житті громади у напрямках:

– розвитку туризму, розробки нових туристичних маршрутів, створення додаткових музеїв, дослідження підземної частини міста (катакомб та підвалів);

– вивчення історії, культури та особливостей розвитку та становлення рідного краю;

– розвитку спорту та популяризації здорового способу життя;

– створення молодіжної ради при голові Березівської ОТГ та перспектив створення ОСНу;

– проведення виборів у вересні поточного року до складу молодіжної ради у всіх школах громади;

– залучення грантів та інших позабюджетних джерел фінансування для розвитку Березівської громади;

– створення ХАБу, оснащення його меблями та технікою для створення та підтримки потужного молодіжного осередку у громаді;

– розвитку сфери ІТ-технологій та перспектив введення інновацій у громаді;

– перспектив створення торгівельно-розважального центру та кінотеатру;

– проведення квесту по певному маршруту у центрі міста до Дня Незалежності України за участі всіх школярів громади;

– проведення двох конкурсів дитячої творчості: малюнків для школярів 1-4 класів «Березівка моєї мрії» та творів для школярів 5-11 класів «Якби головою міста Березівки був я» до Дня міста Березівки з нагородженням переможців;

– створення нового ландшафтного дизайну парку висадження троянд, гортензій, хости та інших квітів до Дня міста Березівки.

Захід провела ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення»  в рамках проекту “Березівській ОТГ – сучасну освіту та охорону здоров’я”, який фінансується Міжнародним фондом Відродження.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.