bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

РПР представив ключові реформи на 5 років
04.07.2019

3 липня на Третій Конференції з питань реформ в Україні Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ представила документ «Принципи Торонто» — принципи пріоритетних реформ в Україні на 5 років.

Документ розробили 80+ організацій громадянського суспільства (ОГС), представники приватного сектору та громадяни, активно налаштовані на реформи в Україні. 

Принципи визначають спільну підзвітність, досвід і здатність цих організацій представляти погляди громадянського суспільства України. Вони підтверджують важливість дотримання визнаних на міжнародному рівні принципів належного врядування та демократії. Принципи втілюють список ключових пріоритетів реформ на найближчі 5 років в Україні. «Принципи Торонто» — це не статичний документ, він має стати основою для забезпечення постійного діалогу та співпраці ОГС.

Навіщо потрібні «Принципи Торонто»?

Принципи — це пріоритети для діяльності громадянського суспільства, з баченням та рекомендаціями експертів для забезпечення безперервного впровадження демократичних реформ в Україні. 

Галузеві брифи з питань реформ в Україні

Деталізуючи візійний документ “Принципи Торонто” в рамках 12 ключових галузей державної політики, брифи роз’яснюють підґрунтя реформ, які потребують втілення протягом майбутніх 5 років, аби досягти процвітаючого, демократичного та захищеного майбутнього для України. Брифи підготовлені експертами з громадянського суспільства, які працювали разом за координації Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ. “Принципи Торонто” будуть представлені на Третій Конференції з питань реформ в Україні.

Як розроблялися Принципи?

«Принципи Торонто» розроблені протягом грудня 2018 року — червня 2019 року за допомогою регіональних та національних консультацій включно з рекомендаціями 100+ профільних експертів. Розробку Проекту Принципів координував Реанімаційний Пакет Реформ (РПР). «Принципи Торонто» не претендують на репрезентацію абсолютної більшості поглядів української громадськості, проте започаткували платформу для подальшого розвитку громадянського суспільства в Україні. 

Деталі про “Принципи Торонто” та галузеві брифи за лінком.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.