bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Новий проект посилить соціальний захист переселенців та ветеранів в ОТГ
25.06.2019

Мета – гарантувати всеохопний соціальний захист всім без виключення мешканцям об’єднаних територіальних громад, зокрема, тим, які постраждали внаслідок війни та окупації. Це, в першу чергу, переселенці, ветерани АТО/ООС, діти та люди похилого віку. 

Неурядова організація «Stabilization Support Services» за підтримки посольства Великої Британії в Україні розпочинає загальнонаціональний проект «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту».

Рівний доступ громадян до соціального захисту є ключовою умовою соціальної згуртованості в громаді. Особливо важливим для успішного розвитку громади є врахування інтересів вразливих груп мешканців, в першу чергу тих, хто постраждав внаслідок конфлікту”, - зазначила Надія Коношевич, програмна менеджерка з децентралізації.

Проект заснований на напрацюваннях і оцінках потреб, раніше проведених програмою «Радник з питань ВПО», яку «Stabilization Support Services» реалізує з 2015-ого року та пріоритетах реформи децентралізації. Його актуальність обумовлена тим, що саме зараз відбувається передача повноважень у сфері соціального захисту– із національного і обласного рівнів (Міністерство соціальної політики України та обласні департаменти соціального захисту та праці) на рівень ОТГ.

Проект буде реалізовано у кілька етапів. Спочатку ми проведемо відбір 62 об’єднаних територіальних громад. Їхніх представників навчатимуть, як проводити оцінку потреб громади та її мешканців. Потім наші експерти та експертки консультуватимуть їх щодо оптимальної моделі надання соціальних послуг. Крім того, ми допоможемо учасникам проекту скласти соціальні паспорти громад і визначити найефективнішу для них структуру системи соціальних послуг. Крім того, у Миколаєві, Одесі, Житомирі та Рівному проект підтримає розбудову Будинків ветеранів – наданням юридичних та психологічних послуг та проведенням заходів із реінтеграції ветеранів”, - зазначила Валерія Вершиніна, менеджерка проекту.

Крім того,  впродовж наступних 10 місяців, у 20-ти регіонах України буде реалізовано серію заходів та інформаційних кампаній, спрямованих на інформування громадян,  постраждалих від конфлікту на Донбасі та окупації Криму про їхні права та можливості інтеграції в громади.

Проект «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту» реалізується Stabilization Support Services за підтримки посольства Великої Британії в Україні.

Про нас:

Благодійна організація «Благодійний фонд «Стабілізейшн Суппорт Сервісез»  (далі БО «БФ «ССС») у партнерстві із канадською організацією “Stabilization Support Services” працює в усіх областях України (окрім АРК Крим) для встановлення верховенства права, зміцнення соціальної згуртованості, утвердження поваги до прав людини та створення рівних можливостей для їх реалізації.

БО «БФ «ССС» було засновано 2016-ого року із метою сприяння захисту прав і свобод осіб, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі та окупації Криму, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, ветеранів АТО/ООС та членів їхніх родин, дітей постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, інших вразливих категорій населення (зокрема, пенсіонерів, жінок та жіночих об’єднань, представників національних меншин та ЛГБТК+ спільноти), а також надання системної  підтримки органам державної влади, місцевого самоврядування та громадським організаціям у подоланні соціально-економічних викликів та впровадженні реформ.

Контакти

  • http://radnyk.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.