bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Мелітопольщині фініш освітнього курсу «Ділова українська мова та культура спілкування»
11.06.2019

Людям з інвалідністю часто доводиться звертатися до установ влади, де вони стикаються з проблемою оформлення документації. Для задоволення цієї освітньої потреби на Мелітопольщині запущено курсу «Ділова українська мова та культура спілкування».  

Протягом травня – червня 2019 року на Мелітопольщині тривав 18-годинний освітній курс «Ділова українська мова та культура спілкування».

Керівник проєкту, голова БО «Соціальний фонд» Любов Кучина закцентувала увагу на пріоритетному значенні для країни освіти дорослих, а тим більше – вивчення державної мови для нашого південного російськомовного регіону. Саме людям з інвалідністю часто доводиться звертатися до установ влади, де вони стикаються з проблемою оформлення офіційної документації. Для задоволення цієї освітньої потреби БО «Соціальний фонд» у партнерстві з Представництвом DVV International Ukraine за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини запустила такий важливий освітній курс.

Процес навчання

Бажання вивчати українську мову поєднало 40 учасників двох інклюзивних груп – представників Мелітопольської міської організації людей з інвалідністю та Товариства людей з інвалідністю «Джерело», а також зацікавлених містян –лікарів, освітян,бухгалтерів та ін. Оскільки якість навчання залежить від рівня фаховості тренера, організатори запросили досвідченого педагога, кандидата філологічних наук Ольгу Бабакову. 

Керівниця проекту та тренерка

Охочі до неформальної освіти відвідали 6 занять, де розглянули Закон про мову, дізналися про стилі сучасної української літературної мови, поглибили знання з морфологічних, синтаксичних, орфоепічних, орфографічних і лексичних норм, ознайомилися з оформленням ділової документації та етикетом ділового спілкування.Особливий інтерес викликало «правило дев’ятки», пароніми та відео про наголос, правила щодо закінчення  іменників у кличному  відмінку, непрості варіанти відмінювання числівників.

1 група випускників

Мінілекції змінювалися діловими мовознавчими іграми «Чарівне коло», «Я – перекладач», «Ми редактори», «Цього тижня вразило», «Ховрашки», що сприяло активізації процесу навчання.Як годиться, слухачі отримували домашні завдання, але не для оцінки знань, а заради досягнення мети – вдосконалити мовленнєву компетентність. Після кожного заняття проводилася рефлексія, під час якої учасники висловлювалися щодо високої якості тренінгу.

2 група випускників

Фінальне заняття проходило у форматі дебатів на актуальні соціальні та пріоритетні для учасників теми. Дебатуючи, дорослі слухачі захоплювалися змістом і демонстрували підвищенийрівень знань державної мови. Як приємний бонус кожний старанний «студент» отримав сертифікат.

Дякуємо учасникам за сумлінне навчання, а колективу Централізованої міської бібліотеки ім. Лермонтова – за  гостинність на затишній локації.

Освітня програма «Інклюзивна майстерня 3D демократії – думаємо, діємо, досягаємо» виконується за проектом «Інклюзивна майстерня демократичного діалогу», яку реалізує БО «Соціальний фонд» у партнерстві з Представництвом DVV International Ukraine у межах проєкту «Регіональні голоси – громадянська освіта дорослих для розширення прав і можливостей локальних громад  в Україні та Білорусі» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини AuswärtigesAmt #CivilSocietyCooperation #AuswärtigesAmt Громадська спілка “Українська асоціація освіти дорослих”

Контакти

  • http://socfond.org.ua/novini/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.