bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Харкові відбувся Міжрегіональний форум громадських організацій
12.04.2019

Вчора у Харкові пройшов форум «Активні НДО: від конкуренції до співпраці», що мав за ціль визначення спільних цілей та засобів ефективної взаємодії громадського сектору, бізнесу та ЗМІ. Захід зібрав близько 70 учасників, що долучилися  до двох дискусійних панелей. Громадський сектор представили активісти з 42 організацій  Харківської, Київської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Реалізація заходу була підтримана німецькою федеральною компанією GIZ.

В першій частині дискусії спікери обмінювались досвідом між представниками громадського сектору щодо мережування та створення горизонтальних зв'язків для реалізації спільних інтересів. Шукали інструменти ефективної співпраці.

Ірина Фоменко, голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова»

- Щоб впроваджувати більш ефективні засоби мережування та взаємодії різних структур, потрібно орієнтуватися на європейський досвід. Саме таким чином можна вплинути на формування громадянського суспільства та підвищити рівень свідомості та відповідальності. Це має стати міцним фундаментом для сталого розвитку країни.

Друга дискусійна панель була присвячена взаємодії НДО з бізнесом та ЗМІ, а також пошуку ефективних інструментів співпраці. Також було зроблено акцент на професіоналізмі громадських організацій, що стало працюють у неформальній освіти, сприяють працевлаштуванню,  рятують тварин тощо.

Олександр Чумак, президент ХОГО «Асоціація приватних роботодавців»

-  Бізнес готовий платити громадськім організаціям, бо ми знаємо, що вони можуть надавати якісні послуги. Але всі ідеї потрібно подавати у вигляді готових проектів

Ця думка була підтримана та доповнена іншим представником бізнесу, який має успішний досвід співпраці з представниками громадських організацій.

Віктор Круглов, голова Наглядової ради корпорації «Ранок»:

-  До бізнесу краще приходити не з проханнями, а з пропозицією про партнерство. І потрібно розуміти, що бізнес зацікавлений не лише у піарі, але й хоче бути дотичним до позитивних змін у громаді.

Результатом роботи форуму став план конкретних дій: створення відкритої платформи для комунікації та співпраці, розробка та підписання меморандуму та етичного кодексу мережі НДО.  

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.