bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В мережі колективної безпеки активістів «ЗахсиТИ» - перші 100 учасників!
10.04.2019

У відповідь на численні напади, нерозслідувані злочини та погрози активістам, ГО Рух «Визволення» в партнерстві із Українською Гельсінською спілкою з прав людини та Тернопільською правозахисною групою, створили мережу колективної безпеки ЗахисТИ. 

Щоб потенційні нападники знали: Вам на допомогу прийдуть сотні чи навіть тисячі людей. Тихо вас залякати чи забити їм не вдасться. Ми хочемо захищати Вас ДО, а не після нападів. Розповідати про Вас медіа, іншим активним людям. Попереджати Вашу місцеву поліцію і посадовців, що на них – відповідальність за Вашу безпеку.

За цей час діяльності з грудня 2018 року, на жодну людину з мережі не сталося жодного нападу. А це і є головна мета “ЗахисТИ” – оберігати активістів ДО того, як з ними щось станеться. Щоб потенційні нападники знали – тихо розправитися з людиною не вийде.

Для забезпечення безпеки активістів ми двічі зустрілися з керівниками обласних управлінь поліції і прокуратури з інформацією про ризики нападів на підзахисних, які проживають на їхній території. Одній родині ми допомогли евакуюватися до іншого міста. Також ми 4 рази використовували парламентську трибуну для привертання уваги до небезпеки навколо підзахисних. Для цього ж було відправлено понад 20 депутатських звернень. Підзахисним допомагали юридичними консультаціями наші адвокати-волонтери. 

Якщо Ви теж відчуваєте себе у небезпеці через громадські справи – дайте знати.

 

 

 

Контакти

  • http://bit.ly/2UKZVoh

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.