bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ролик «Що є вибір!» отримує перемогу у конкурсі відеоробіт
09.04.2019

8 квітня 2019 року оголошено переможця конкурсної частини Спецпроекту фестивалю «Кіномедіа»: «Останні аналогові Президентські вибори».

На конкурс відеороликів було подано 14 робіт, 10 з яких змагалися за перемогу та головний приз. Переможці визначалися шляхом голосування журі Спецпроекту.

Ролик «Що є вибір!», який був створений Олександрою Короткою, набрав найбільшу кількість балів від Журі та отримує Грошовий приз та подарунки від фестивалю «Кіномедіа». Відеоролик розповідає про те, що кожного дня людина свідомо чи не свідомо робить вибір. І чому ж одного дня не зробити важливий вибір на користь свого майбутнього? Ніхто не обіцяє, що все буде просто, але ж життя – це постійний рух, це щоденний вибір. Треба користуватися можливістю бути почутими!

Всі роботи прийняті на конкурс можна переглянути на сайті фестивалю, або на YouTube.

Друге місце у конкурсі посів ролик «У світі (диких) виборців», над яким працювали: Анастасія Черкаська, Єлизавета Кухарська та Захар Процюк. Відеоролик розповідає про те, які маніпуляції та яких персонажів ми можемо зустріти на виборчих дільницях.

На третьому місці - ролик «Голосуй!», режисером відеороботи є Андрій Заєць. Відео показує, як часто ми тікаємо від важливих рішень, кажучи собі, що наш голос ні на що не вплине або зовсім ні за кого не голосуємо. Ми живемо сьогоднішнім, не плануючи майбутнє для себе, рідних і тих, хто обороняє нас щодня. Зроби свідомий вибір - голосуй!

Ролики, які посіли друге та третє місце у конкурсі отримують спеціальні призи від фестивалю «Кіномедіа».

Роботи учасників оцінювало журі у складі:

  • Володимир Войтенко - український кінознавець, головний редактор сайтів Кіно-коло і «Сценарна майстерня», ведучий авторської телепрограми «Арґумент-кіно».
  • Андрій Куликов - член Наглядової ради конкурсу професійної журналістики “Честь професії”, голова правління ГО «Громадське радіо», голова Комісії з журналістської етики, професійний радіо- та телеведучий, перекладач
  • Тетяна Лебедєва - Почесний Голова Незалежної асоціації телерадіомовників, перша Голова Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ), членкиня Комісії з журналістської етики,
  • Катерина М’яснікова – виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, медіа-юрист, віце-голова Глобального форуму з розвитку медіа (GFMD), радник Голови Національної  ради України з питань телебачення і радіомовлення, член Громадських рад при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення та при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.
  • Тетяна Монахова - доктор філологічних наук, доцент, завідувач кафедри журналістики Чорноморського національного університету імені Петра Могили, продюсер та режисер.
  • Наталія Беднарська - digital-директор Незалежної асоціації телерадіомовників, експерт та головний тренер тренер курсу «Digital трансформація медіа» школи UMES (Українська медіа є-школа).

Нагадаємо, що ролик «Голосуй там де буде користь і тобі, і твоїй країні!», який створений Віктором Булигою, Валерієм Мартинюком-старшим та Валерієм Мартинюком-молодшим, набрав найбільшу кількість глядацької підтримки (лайків) та отримав Приз глядацьких симпатій.

 «Останні аналогові Президентські вибори*» - це спецпроект фестивалю «Кіномедіа», мета якого – мотивувати молодь брати активну участь у виборах, просувати ідею здійснення усвідомленого вибору під час голосування, стимулювати молодих людей до критичного аналізу програм кандидатів та підвищити обізнаність щодо того, як діяти у період передвиборчої агітації і на виборчих дільницях.

В рамках спецпроекту планується:

  • Конкурс відеороликів на теми Президентських та Парламентських виборів;
  • Мандрівні семінари фестивалю регіонами України;
  • Партнерські заходи.

___________________________________________________________

«Кіномедіа» - єдиний в Україні фестиваль короткометражних фільмів про медіа та журналістику. Фестиваль покликаний висвітлювати принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа.

Організатор кінофестивалю – Незалежна асоціація телерадіомовників.

Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та Посольства Швеції. Інформаційні  партнери фестивалю:  Детектор медіа, uFest.in.ua, ГУРТ, Громадський простір, CinemaHall, Режисер.Орг, НСКУ, Бюро Української Кіножурналістики (БУК).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.