bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Децентралізація: настрої українців
22.03.2019

Дослідження реалізовувалось у рамках VII Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування протягом лютого 2019 року КУ Інститут міста.

Вибіркова сукупність дослідження представлена як стратифікаційно – пропорційний тип багатоступеневої вибірки.  Опитано 1736 осіб, віком від 18 років у всіх регіонах України, окрім АРК. Регіони Донецької та Луганської областей охоплені частково.

Квоти: стать, вік та місцевість (міське та сільське населення) у кожній із областей, згідно з даними Державного комітету статистики України станом на 1 січня 2018 року.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,8%.

40% українців вважають, що життя в Україні з 2015 року покращилось. Кожен п’ятий (20%) твердо переконаний, що країна на правильному шляху розвитку. У регіональному вимірі найбільш задоволеними є опитані із Західного та Східного регіонів – 48% кожен, а найменш – із Центрально- Східного регіону (35%).

Серед усіх опитаних, респонденти із Східного регіону України майже у 2,5 рази більше зазначили про дуже високий рівень активності українців (14%). 24% вважає, що в Україні наявний високий рівень активності серед населення.  

50% українців обізнані із реформою місцевого самоврядування, а 49% – вважають реформу децентралізації ефективною.

63% мешканців переконані, що з 2015 року якість життя у їхніх громадах покращилась. Із Північно-Східного регіону найбільш позитивно оцінили покращення життя у громадах з 2015 року, а найменш – з Східного регіону (56%).

74% українців відзначили, що готові співпрацювати з владою.

Переглянути результати дослідження

Слідкуйте за новинами Інституту міста,
http://city-institute.org
https://www.facebook.com/city.institute.lviv

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.