bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як менеджерам НУО безпечно спілкуватися в мережі: ГУРТ провів вебінар із захищених комунікацій
06.03.2019

5 березня 2019 року Ресурсний центр ГУРТ спільно з Лабораторією цифрової безпеки провів вебінар «Основи безпечних комунікацій для НУО». Цільовою групою онлайн-зустрічі стали менеджери українських неурядових організацій.

Під час вебінару вони дізналися, чому смартфон безпечніший за кнопковий телефон; як порівнювати популярні месенджери; про таємниці вибору VPN сервісу та можливості отримання ліцензійного програмного забезпечення за 5% від його ринкової вартості через Програму технологічної підтримки неурядових організацій України (TechSoup Україна).

Про можливості уникнення цифрових загроз під час комунікації в мережі слухачам розповів експерт і тренер Лабораторії цифрової безпеки Вадим Гудима. Протягом останніх чотирьох років він працює у сфері цифрової безпеки в неурядових організаціях і незалежних ЗМІ.

Спікер проаналізував найпопулярніші месенджери та VPN-сервіси з точки зору доцільності їх використання, а учасники отримали практичні поради щодо того, як вибрати захищений спосіб комунікації.

Також під час зустрічі вдалося розглянути потенційні ризики використання окремих каналів комунікації та методи їх уникнення. Усі зацікавлені в ознайомленні з основами безпечних комунікацій для НУО можуть переглянути запис вебінару на порталі ГУРТ.

Вебінар «Основи безпечних комунікацій для НУО» відбувся у партнерстві з Лабораторією цифрової безпеки за сприяння Digital Defenders Partnership / Hivos та в рамках спільного проекту «Побудова Національної мережі ОГС України 2», що виконується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з Мережею ОГС Естонії (NENO) за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.