bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Павлоградському суді провели діалог про доступність людей з інвалідністю до правосуддя
04.03.2019

27 лютого експерти громадської організації «Дніпропетровський регіональний центр з прав людини в форматі «круглого столу»провели діалог на тему «Спільні кроки для покращення доступного середовища в твоєму місті» з працівниками Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Питаннями для обговорення стали: можливості фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення, а також комунікативно-психологічних особливостей взаємодії із людьми з інвалідністю.

Заходи запроваджено громадською організацією «Дніпропетровський регіональний центр з прав людини» в рамках проекту «Громадянська кампанія з підвищення громадської активності та захисту прав людей з інвалідністю в Дніпропетровській області».

Під час зустрічі громадські експерти поділилися результатами дослідження «Правові та соціальні проблеми людей з інвалідністю в містах Дніпропетровської області» та означили рекомендації для судів, що розроблені громадськістю. 

Експерт проекту Наталія Богомолова поспілкувалась з учасниками на тему психологічних особливостей та етики спілкування з різними категоріями людей з інвалідністю і надала рекомендації щодо впровадження навчальної програми з підвищення навичок комунікації працівників суду у роботі з людьми з інвалідністю. 

Працівники суду в свою чергу розповіли та продемонстрували експертам свої реформації у роботі із людьми з інвалідністю, а саме: на сьогодні будівля суду має окремий вхід для людей з інвалідністю, які користуються візками. Планується додаткове обладнання зали судових засідань на першому поверсі. Судді пройшли навчання щодо особливостей роботи з різними категоріями людей з інвалідністю. Громадські експерти запропонували розглянути питання  запровадження в роботі суду сурдоперекладачів для людей з вадами слуху.

«Як вже склалось із попередньої практики роботи з судами, - ділиться досвідом Наталя Богомолова, - ми аналізуємо доступність суду за допомогою «анкети відповідності». Павлоградський міськрайонний суд відрізняється своїми впровадженнями на шляху до реформацій та створенням доступного середовища для людей з інвалідністю: зроблені суттєві зміни в облаштуванні фізичної доступності будівлі і приміщень суду, плануються інші заходи, покликані на покращення доступності до правосуддя. Також дуже приємно було спілкуватись з колективом, який віднісся до даної проблематики з цікавістю, ініціативністю, готовністю змінювати себе та середовище навколо для покращення життя людей, які того потребують». 

Проект «Громадянська кампанія з підвищення громадської активності та захисту прав людей з інвалідністю в Дніпропетровській області» здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.