bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Створено веб-сайт для запуску молодіжної ради у малій громаді (ОТГ)
20.02.2019

Щоб надати сприяння хвилі створення молодіжних рад на рівні малих громад (ОТГ, сільська місцевість), менеджери проекту «Маю думку: створення дієвої моделі участі молоді на локальному рівні» підготувати веб-ресурс http://youthcouncil.com.ua.

Після затвердження Кабінетом Міністрів України положення про молодіжні консультативно-дорадчі органи (КМДО або молодіжні ради) розпочалася хвиля створення цих дорадчих органів.

За рекомендацією від уряду України, рішення про створення таких органів мають бути прийняті у березні 2019 року. Саме рішення означає, що створюється ініціативна група, яка бере на себе зобов’язання модерувати процес створення молодіжних рад. Для багатьох громад та новостворених ініціативних груп цей процес відбувається вперше і має багато складностей. Переважно проблеми виникають через складність залучення молоді до такої ради, мотивування долучатися до роботи цього органу. Частина громад бачить проблему в перших засіданнях молодіжної ради, адже членами молодіжних рад в ОТГ переважно є школярі, які не мають досвіду участі в таких органах. Процес створення молодіжних рад не є простим, адже потребує певної підготовки та знань як членів ініціативної групи, так і членів молодіжної ради.

Щоб надати сприяння хвилі створення молодіжних рад на рівні малих громад (ОТГ, сільська місцевість), менеджери проекту «Маю думку: створення дієвої моделі участі молоді на локальному рівні» підготувати веб-ресурс http://youthcouncil.com.ua, де можна знайти наступну інформацію:

-      Інструмент для покрокового створення молодіжної ради у малій громаді із прикладами рекламних та презентаційних матеріалів; 

-      Приклади різних положень про молодіжні ради, включно із Типовим положенням, яке затверджено Кабінетом Міністрів України;

-      Мапу, де розміщено частину молодіжних рад, що вже існують, і куди можна також долучити контакти своєї ради для мережування та партнерства;

-      Опис навчальної програми для молодіжних рад у малій громаді;

-      Блок із важливими новинами щодо можливостей для розвитку молодіжної політики в ОТГ;

-      Короткий опис історії молодіжних рад та суті цього органу для громади.

За задумом авторів, сайт буде оновлюватися, залежно від запиту користувачів. Про ідеї розвитку порталу, долучення нових матеріалів варто контактувати через вкладку “Про проект”. 

Сайт знаходить у тестовому режимі. У разі помилок у роботі чи граматичних неточностей варто контактувати для виправлення із авторами. 

Робоча адреса порталу: http://youthcouncil.com.ua 

Ця новина представлена ГО «Молодіжна Платформа» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pactв Україні. Зміст цього сайту є винятковою відповідальністю ГО «Молодіжна Платформа» iне обов’язково відображає погляди USAIDчи уряду США

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.