bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лозно-Олександрівська ОТГ отримала План розвитку освітньої мережі
19.02.2019

Співпраця в сфері розробки плану створення ефективної мережі освітнього простору  в Лозно-Олександрівської ОТГ на Луганщині отримала перші результати.

15 лютого 2019 року відбулося засідання 19 сесії Лозно-Олександрівської селищної ради. На засіданні було розглянуто ряд та затверджено ряд важливих та необхідних для розвитку громади документів, в тому числі План розвитку освітньої мережі  Лозно-Олександрівської селищної об’єднаної територіальної громади на 2019 – 2021 рік.

      Нагадуємо, що протягом 2018 року експертами ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» було проведено аналіз ефективності освітньої мережі в ОТГ, проведено ряд заходів з метою обговорення пропозицій та рекомендацій щодо подальшого розвитку освіти в громаді. До участі були залучені всі зацікавлені особи: директора шкіл, вчителі, мешканці громади, депутати та представники селищної ради. Результати співпрці показали можливі напрямки розвитку. Метою плану розвитку освітньої мережи  є  забезпечення подальшого стабільного розвитку системи освіти в громаді та покращання доступу до якісних освітніх послуг.  

До певних ключових проблем наявної шкільної мережі можна віднести:

  • констатація наявності нерівністі умов для  доступу та нерівномірність рівня якості освіти для різних населених пунктів;
  • констатація наявності нерівномірності стану матеріально-технічних баз шкіл;
  • всі школи потребують утеплення з метою зниження затрат на їх подальшого утримання;   
  • відсутність  загальноосвітніх навчальних закладів, які здійснюють дистанційне навчання;
  • стан (відсутність) доріг для підвозу школярів та відсутність громадського транспортного сполучення між селами в ОТГ;
  • дефіцит  позашкільних  навчальних закладів, гуртків у сільській місцевості;
  • брак коштів на розвиток освітньої мережі, тобто фактично отримана освітня субвенція не покриває реальні потреби на утримання закладів освіти та інші потреби.

Розроблений План дозволить забезпечити:

  • рівноправний доступ до якісних освітніх послуг дітей в центральної садибі та периферійних населених пунктах
  • єдиний рівень  умов праці  персоналу закладів освіти та дошкільних установ центральної садиби та периферійних населених пунктів;
  • ефективне використання ресурсів різних джерел фінансування (зменшення навантаження на бюджети різних рівнів і більш ефективне використання коштів).

   Заходи проводяться в рамках проекту «Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні», який розпочала громадська організація Центр «Доброчин» у 5 пілотних областях – Чернігівській, Волинській, Херсонській, Одеській та Луганській (за підтримки Британського посольства в Україні).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.