bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Білокуракинської об’єднаної громаді триває співпраця для розвитку освітньої мережі
01.02.2019

Наприкінці січня в Білокуракинської селищної територіальної громаді було проведено чергове засідання робочої групи для забезпечення стратегічного планування супроводу реформи освітньої мережи Білокуракинської селищної територіальної громади щодо формування стратегічного бачення розвитку системи освітнього простору в ОТГ.

В заході взяли участь керівництво громади, директори шкіл, старости, експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» та місцеві активісти. Робоча група створена в 2018 році з метою забезпечення ефективного впровадження частин стратегічних документів  соціально-економічного розвитку  Білокуракинської селищної територіальної громади, які стосуються розвитку на території громади ефективної системи управління освіти.

Протягом декілька місяців експерти аналізували  зібрані дані та фінансові показники освітньої мережи. Під час заходу учасники ознайомились з результатами аналізу та озвучили власні думки щодо розвитку системи освіти,  запропонували власні ідеї та потреби для покращення матеріальної бази шкіл, навчального процесу та питань виховання. Результати будуть опрацьовані для подальшої розробки стратегічного плану ефективного розвитку системи освіти в ОТГ.

Результат аналізу статистичних та економічних даних показав реальну картину. Наприклад, порівняння навчальних потужностей 11 шкіл та реальне їх завантаження біля 41 % (від 100% до 12%).

Аналіз демографічної ситуації в громаді показує, що деякі навчальні заклади ОТГ вже сьогодні відчувають проблеми з наповненістю перших класів. Наприклад, одна школа буде мати провал по набору першокласників 2021 р. та 2023 р. Зараз всі класи сформовані в 4-х школах.

Кожна зі шкіл була побудована у другій половині 20 ст. з 1965 по 1988 роки. Загальний матеріальний стан кожної з шкіл є задовільним, але потребує ремонту. Три школи не мають підключення до мережі Інтернет, одна школа не має спортивного залу, дві – їдальні.    

Економічні показники витрат на сферу освіти в громаді говорять про дуже затратну статтю «Енергоносії», біля 90% з котрих - це витрати на опалення).

Учасники зустрічі погодилися, що потрібно робити спільні перші кроки для збереження та нарощування потенціалу освітнього простору всієї громади та впроваджувати плани в життя.

Захід відбувся в рамках проекту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Другий етап.» за підтримки МФ «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.