bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Луганщині триває обговорення сценарію стратегічного розвитку освіти в ОТГ
26.11.2018

В Лозно-Олександрівської новоствореної об’єднаної територіальної громаді триває процес підготовки створення майбутнього освітнього простору в рамках стратегічного планування розвитку громади.

Підготовка нового освітнього простору в громаді призведе до кращого та більш ефективного надання якісних освітніх послуг. За результатами спільної діяльності готується та обговорюється проект сценарію оптимізації освітньої мережі на основі аналізу даних. В листопади експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» провели першу зустріч з керівництвом селищної ради, депутатами, старостами з метою обговорення проекту сценарію. 

          Нагадуємо, що Лозно-Олександрівська ОТГ почала працювати з 31 травня 2018 року, до громади входить  1 селищна рада та 2 сільські ради  в т. ч. 12 населених пунктів.  В селищній раді працює 21  працівник , 14 депутатів. В селищній раді відкривається  відділ освіти, культури, молоді та спорту. Педагогічні колективи та батьки  учнів шкіл громади  підтримують позицію щодо оптимізації освітньої мережі: завжди беруть активну участь у розробці та реалізації всіляких проектів, за необхідністю допомагають у до фінансуванні освітньої галузі, започатковують нові та підтримують  існуючі традиції, беруть активну участь у вирішенні проблем закладів освіти. Планується звернути  увагу на створення умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Обговорення тривають!

      Заходи проводяться в рамках проекту «Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні», який розпочала громадська організація Центр «Доброчин» у 5 пілотних областях – Чернігівській, Волинській, Херсонській, Одеській та Луганській (за підтримки Британського посольства в Україні).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.