bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні відкрився «Французький клуб інновацій та креативності»
21.11.2018

9 листопада в був представлений вагомий для України проект – «Французький клуб інновацій та креативності». Ключова мета клубу – підтримка розвитку інноваційних проектів в рамках співпраці між українськими та французькими бізнес та інвестиційними колами.

Свою базу і можливості для розвитку Клубу вже запропонували: Офіційне представництво Міжнародного фестивалю креативності Cannes Lions в Україні, NDI Foundation – Фонд «Національного розвитку і інновацій» та IFIA – Міжнародна асоціація з підтримки винахідників та інноваторів.

Ці організації консолідують свої зусилля навколо філософії створення Ефекту Медичі – «перехресного запилення науки і бізнесу».

Ольга Крупська, Президент NDI Foundation, представник України в IFIA, переконана, що «Клуб - це, перш за все, бізнес-майданчик, який відкриє для бізнес-спільноти можливості французької екосистеми, що дасть технологічним і креативним проектам доступ до привабливих ринків. Ми хочемо, щоб українські бізнесмени розуміли, що розвиток їх міжнародної діяльності може бути пов’язаний не лише зі сферою ІТ, а й з іншими, часом більш динамічними, сферами. На сьогодні впровадження технологічних інновацій в Україні знаходиться в межах 0,3-5% залежно від індустрій, що говорить про стагнацію інноваційної активності і продуктивності розвитку технологій. Незважаючи на те, що є тенденція і інтерес до нових технологій та інновацій, ні існуюча екосистема, ні законодавча база, ні ризики істотно не сприяють формуванню технологічної економіки. В рамках Клубу ми і наші партнери ставимо перед собою наступні цілі:

• Побудувати системне двостороннє співробітництво в галузі інноваційних і креативних проектів між Україною і Францією з тим, щоб допомогти українським стартапам і талантам запустити спільні проекти у Франції.

• Об’єднати франко-українську спільноту інноваторів і креаторів, що включає підприємців, керівників, інвесторів в даних секторах.

• Дати інформацію і підтримати стартапи при виході на міжнародний ринок: фінансування, інтеграції в бізнес-співтовариство, інструменти масштабування і доступ до ринків.

• Дати доступ до бізнесменів, інвесторів, керівників компаній, які добре знайомі з французькою екосистемою і можуть підказати як розвиватися і завойовувати ринок.

• Показати можливості, які пропонує Франція: інвестування, легке відкриття компанії, прозорий бізнес, ідеальний бізнес-клімат, підбір проектів для інвестування.

• Уявити в Україні передові технології (AI, IoT, BigData, BioTech).

Сфера застосування зусиль клубу - найширша, але в якості пріоритетних є наступні напрямки: SportTech, BeautyTech, Healthcare & Wellbeing, Art & Tech ”

Ольга Крупська

Костянтин Кузнєцов, офіційний представник  Cannes Lions в Україні, акцентує увагу на значущості колаборації креативу і технологій: «Участь Офіційного представництва CannesLions в Україні в організації та роботі Французького клубу інновацій і креативності аж ніяк не випадкова. Колаборація креативу і технологій - це головний лейтмотив Міжнародного фестивалю креативності CannesLions. Представництво CannesLions в Україні успішно реалізує головну місію Фестивалю. В цьому році ми з успіхом провели 3-й Форум Креативних Індустрій і плануємо проводити 4-й у вересні 2019 року. Сьогодні Представництво в рамках «Французького клубу інновацій та креативності» об’єднує зусилля з партнерами для пошуку гідних українських компаній, які шукають виходи на міжнародні ринки для своїх продуктів і технологій. Ми заявляємо про початок наступного етапу програми «Ефект Медичі» в Україні, і робота клубу буде грати на цьому етапі ключову роль».

Костянтин Кузнєцов

Про можливості та перспективи співпраці між українськими та французькими інноваторами говорили Філіп Маріані, Генеральний директор «Силіконової Долини Європи» першого і найбільшого технопарку в Європі «Софія Антиполіс» (Лазурний Берег) і Сільван Ріголе, Аташе з питань наукового співробітництва Посольства Франції в Україні.

З лівої сторони - Сільван Ріголе, з правої сторони - Філіп Маріані

«Софія Антиполіс є найбільшим міжнародним технологічному кластером. У парку розташовані R & D від багатонаціональних компаній (Amadeus, ThalesUnderwaterSystems, CiscoSystems, HPE, DSTI), глобальні інститути (W3C, ETSI) і процвітаюча екосистема навчання (UniversitéNiceSophia-Antipolis, бізнес-школа Skema, DataScienceTechInstitute, MinesParisTech), багатогалузеві дослідні інфраструктури (INRIA , CNRS, INRA) і це лише мала частина резидентів технополісу. Сьогодні Софія Антиполіс концентрує передові рішення в області IoT, BigData, AI, VR, BioTech - і французькі компанії готові ділитися цими рішеннями. Україна володіє багатим інтелектуальним і інноваційним потенціалом, і «Софія Антиполіс», як потужна екосистема, зацікавлена у співпраці з українськими креативними та інноваційними проектами. Ми багато чого досягли в області створення умов для розвитку інновацій та готові ділитися досвідом і можливостями з українським бізнесом », – Філіп Маріані.

В рамках «Французької клубу інновацій та креативності» бізнес, інвестори і інноватори отримають підтримку в розвитку глобальних інноваційних та креативних проектів. Український інтелектуальний продукт знайде ексклюзивні можливості виходу на міжнародні ринки. Так, інноваційну активність в Україні можна визначити, як перші спроби вступити в «еру цифровізації», при цьому «Софія Антиполіс» готова відкрити свої двері для українського бізнесу і поділитися досвідом діджіталізаціі і цифровізації найбільших лідерів індустрії в світі.

Сільван Ріголе про перспективи франко-українського співробітництва в науково-освітній сфері: «Франція входить до п’ятірки найбільш розвинених світових держав, і це багато в чому завдяки якості освіти, рівню розвитку наукових досліджень і інновацій в різних сферах. Сьогодні Посольство Франції в Україні пропонує велику кількість проектів і програм для розширення і поглиблення співпраці в науково-освітній сфері та сфері інноваційного співробітництва. На конкурсній основі для талановитих українських студентів і вчених пропонуються стипендіальні програми французького уряду. За минулий рік в цьому напрямі було реалізовано більше 60 програм співробітництва. Посольство Франції в Україні сприяє розвитку студентської та наукової мобільності, ми хочемо щоб такі проекти працювали в двох напрямках - вчені з України брали участь в короткострокових програмах у Франції, вчені з Франції - приїжджали з обміну в Україні. Наші програми підтримують навчальні та професійні проекти, які повинні бути багатообіцяючими і амбітними ».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.