bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як вирішити питання зайнятості людей з інвалідністю? – конференція
20.11.2018

Працевлаштування людей з інвалідністю – це загальнодержавна проблема, задля вирішення якої роботодавці та працівники з інвалідністю зібралися на конференції «Роботодавці та працівники з інвалідністю: шлях до партнерства». 

Захід відбувся 13 листопада 2018 року в приміщенні Прем’єр-готелю “Русь” та зібрав більше семидесяти учасників: представників громадського сектору, представників влади, роботодавців та працівників з інвалідністю, які стикнулися з проблемою працевлаштування та змогли її подолати.

Під час конференції відбулися дві панельні дискусії, під час яких піднімалися наступні питання:

  • Квота на працевлаштування            людей з інвалідністю, чи доцільно?
  • Яким чином вплине на можливість працювати на відкритому ринку праці         відміна 4% квоти на працевлаштування    людей з інвалідністю?
  • Чому частина роботодавців досі не готова працевлаштовувати працівників з інвалідністю?
  • Що необхідно змінювати у    сфері зайнятості, щоб покращити рівень      працевлаштування людей з інвалідністю?

Досвід великих компаній, які ефективно впроваджують політику працевлаштування людей з інвалідністю став дуже доречним в процесі обговорення актуальних питань пов’язаних із зайнятістю цієї категорії працівників.

Гості конференції змогли задати питання учасникам панельних дискусій та отримати вичерпні  відповіді. Панельні дискусії модерували Родіон Колишко, радник Конфедерації роботодавців України та Уляна Пчолкіна, телеведуча, голова правління Правозахисної організації «Права людини».

Напрацьовані результати конференції стануть основою для підготовки рекомендацій щодо законодавчого врегулювання проблеми рівного доступу до ринку зайнятості людей з інвалідністю. Правозахисна організація “Права людини” має на меті створити законопроект який врегулював би питання працевлаштування людей з інвалідністю. До створення законопроекту будуть залучені всі зацікавлені сторони.

Захід відбувся за сприяння Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.