bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кочубеївці відкрили простір для активного сімейного відпочинку
10.11.2018

Відтепер жителі Кочубеївської об’єднаної громади – від малечі до людей поважного віку – мають місце для насиченого й корисного дозвілля.

До послуг усіх охочих  тренажери і спортивна стінка, дитячий майданчик та зручні лавки, встановлені на території місцевої школи.

Цю ідею втілила у життя громадська організація «Моя громада – мій добробут», що реалізувала власний проект «Створення зони активного сімейного відпочинку «Без жодного гаджету». Допомогали активістам небайдужі члени громади, які зібрали понад 12 тис. грн. на впровадження ініціативи. А ще разом встановлювали обладнання. Не залишилася осторонь і місцева влада: для виконання проекту виділили 30 тис. грн. з бюджету громади.

Відкриття майданчику, що відбулося 8 листопада, перетворилося на справжнє свято. Для численних гостей заходу була організована урочиста програма, пригощання смаколиками.

На відкриття запросили Юлію Редозубову, фітнес-тренерку з Херсона. Пані Юлія провела для дітей розминку та показала, як користуватися вуличними тренажерами.

Право перерізати символічну стрічку було надано родині Бударових, місцевих жителів, які стали одними з найактивніших помічників у реалізації проекту. Вони підтримали ініціативу фінансово і разом з іншими волонтерами допомагали встановлювати обладнання. Олександр та Альона Бударови, які виховують маленьких доньку Ангеліну та сина Сергія, запевнили, що всією сім’єю приходитимуть сюди, щоб набратися сил. «Нас тішить, що діти менше сидітимуть перед комп’ютерами або з телефонами. Вони частіше проводитимуть час на свіжому повітрі з користю для здоров’я», - зауважила молода мама.

З особливою увагою слідкували за діями фітнес-тренерки Галина Бучковська і Наталія Щербак. Не перший рік вони разом з іншими жінками підтримують фізичну форму, займаючись пішою ходою між селами Кочубеївської об’єднаної громади. А тепер за допомогою тренажерів у них з’явилася нові можливості тримати себе в тонусі. «Щиро дякуємо усім, завдяки кому облаштовано цей простір. Він стане центром здорового дозвілля не тільки школярів, а громади в цілому, людей різного віку і статі», - наголосили жінки.

Відкриття майданчику – результат спільних зусиль, який спонукає кочубеївців до нових звершень. Люди переконалися на власні очі, що змінювати життя у спільному домі можна своїми руками.

ГО «Моя громада – мій добробут» реалізує проект «Створення зони активного сімейного відпочинку «Без жодного гаджету» у рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні», який виконує ГО «Громадський центр «Нова генерація», регіональний партнер програми USAID DOBRE у Херсонській області.

Контакти

  • Костянтин Філенко
  • грантменеджер ГО “ГЦ “Нова генерація”
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.