bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти провели дослідження щодо використання публічних консультацій
16.10.2018

На протязі серпня-вересня 2018 року, ГО «Інститут демократичного розвитку Харківщини» було проведено дослідження, яке мало на меті проаналізувати рівень взаємодії органів влади із суспільством у Харкові та Харківській області.

Було проаналізовано рівень взаємодії місцевих рад із громадянами у Куп’янську, Чугуєві, Люботині, Харкові та Пісочинській ОТГ у таких аспектах: проведених публічних консультацій органом місцевого самоврядування з громадськістю у 2018 році, проведення громадських слухань у 2018 році, кількість засідань громадської ради при органі місцевого самоврядування у 2018 році, кількість розглянутих органом місцевого самоврядування пропозицій від громадської ради у 2018 році, перелік та назва прийнятих місцевих ініціатив за 2018 рік, кількість поданих петицій до органу місцевого самоврядування та результати їх розгляду у 2018 році.

За результатами дослідження було виявлено, що у Харкові, Люботині та Чугуєві використовується такий механізм взаємодії як публічні консультації. Лише у Куп’янську та Пісочинській ОТГ не проводилося жодної консультації. Експерти зазначають, що визначним досягнення у контексті взаємодії владних органів із суспільством у м. Харків є створення інтернет – платформи для подання ініціатив громадян. Було подано 304 ініціативи, із яких було розглянуто та передано на голосування 167. Не дивлячись на те, що існує великий відсоток відмов, створення подібної інтернет – платформи є значним кроком уперед взаємодії владних органів із населенням у глобальному і стратегічному контексті.

З повною версією звіту можна ознайомитись за посиланням - https://drive.google.com/file/d/1oLGBZIJsVdBFOjvRZlkro8wa2M6Bln4q/view?usp=sharing

Проект «Підвищення рівня участі громадян у формуванні місцевих політик в громадах Харківської області» здійснюється ГО «Інститут демократичного розвитку Харківщини» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.