bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фестиваль digital-технологій для дітей ITBABYFEST 2.0 пройшов у Запоріжжі
10.10.2018

Більше сотні людей відвідали фестиваль ITBABYFEST 2.0 , який 6 жовтня вже традиційно  відбувся у Запоріжжі. Упродовж 4 годин партнери фестивалю  розповідали та демонстрували можливості digital-технологій для дітей та дорослих.

Були представлені такі локації:

 - Робототехніка (робо-рука, танкобот, тощо);

 - Колісна платформа з WEB-керуванням;

 - Світлодіодна куля;

 - Дисплей з віртуальною поверхнею зображення;

 - Зразки робіт 3D-принтерів;

 - Гіроборди та багато іншого.

ITBABYFEST 2.0 покликаний об’єднати навколо себе людей, що розуміють важливість розвитку дітей та молоді в умовах інформаційно-технічного прогресу. Не можливо ізолювати  дітей, підлітків, молодь від технологій та гаджетів але можливо  направити в  потрібне русло. А це означає закласти основи проектування та інженерної справи, знайомство з  математикою, фізикою та програмуванням;  розвиток дрібної моторики;  покращяться навички спілкування, роботи в команді, постановки мети і її досягнення.  Дитина зможе надовго зосереджуватися на одній справі, не відволікаючись;  розвинеться уява;  навчиться логічного мислення  і це не весь перелік.

 Також на фестивалі працював лекторій для дорослих. Спікери ділились досвідом та  розповідали про нові тренди в ІКТ (інформаційно –комунікаційні технології).

Одною із родзинок фестивалю була «жива бібліотека», де «живими» книгами виступили люди з інвалідністю, які на особистих прикладах розповіли,  як вони використовують  в своєму житті ІКТ, що дозволяє їм жити, працювати та реалізовувати себе в різних сферах життя.  

Організатором фестивалю є Запорізька громадська організація «Центр розвитку кар’єри «Професіонали», подія відбулася в рамках ініціативи “Meet and Code” що впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP.

Контакти

  • http://www.professionals.com.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.