bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Лозно-Олександрівської ОТГ мешканці та представники влади шукають ефективні моделі комунікації
01.10.2018

В Лозно-Олександрівської новоствореної ОТГ мешканці та представники влади шукали пошук ефективної моделі комунікації в незвичайному форматі - через Форум театр «Моделювання конфліктних ситуацій в ОТГ».

Захід будувався на принципах театралізованих мініатюр, які розігрувались залученими активістами. Для громади заздалегідь на основі попереднього семінару «Foresight-майстерня змін» були розроблені сценарії конфліктних ситуацій. Після кожної дії учасниками обговорювались мініатюри, за бажанням змінювались актори або лінії поведінки кожного героя вистави. Таким чином пророблялись різні лінії поведінки та моделювались кожна зі стадій конфліктних ситуацій. У другій частині заходу відбувалась дискусія, завдяки якій обговорювались різні точки зору на ці проблемні ситуації та можливі варіанти уникнення їх.

Під час заходу акцентувалась увага як на міжособистісних конфліктах, так і на можливих конфліктах між громадою та владою, особливу увагу приділено старостинським округам. Під час вистав, учасники записували хід дій та обговорювали. Під час дискусії тільки частина учасників взяли активну участь та допомогли проробити ці ситуації та виділити декілька ліній поведінки діючих осіб цих мініатюр. Проте, продуктивним виявилась заключна частина зустрічі, де активні жителі громади виступили з декількома рекомендаціями, а саме: звернути увагу як голові, так й залученим експертам на периферію громади та протягом двох тижнів почати пошук ініціативних та активних членів громади задля формування ініціативної робочої групи для розробки проекту Статуту територіальної громади та подальшого стратегічного планування розвитку ОТГ. Ці рекомендації ілюструє вислів однією з учасниць заходу: «…А давайте наступну зустріч проведемо, наприклад у Мирному, щоб усі ресурси та заходи не концентрувались лише у центрі. Давайте будемо ініціаторами створення ініціативної групи, яка б почала роботу над стратегією, проходила навчання, стажування та можливо брала участь у обміні досвідом інших громад…»

Таким чином, під час форум театру були візуалізовані конфліктні ситуації, які мають місце у громаді та є близькими жителям ОТГ. Завдяки моделюванню ситуацій, вдалось скласти список дій щодо уникнення конфліктних ситуацій в ОТГ та вирішення вже існуючих.

         Заходи проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Ефективна комунікація – поштовх до дій та запорука розвитку громад на Луганщині»за фінансової підтримки МФ «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.