bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Об’єднані громади Луганської області продовжують навчання в Майстерні представництва та комунікації
25.09.2018

На Луганщині в Майстерні представництва та комунікації з владою прийняла участь новостворена Лозно-Олександрівська ОТГ.

Слідом за Троїцької громадою на Луганщині в Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ прийняла участь новостворена Лозно-Олександрівська ОТГ. Перший семінар Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ в форматі «Foresight-майстерня змін» проведи експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини».

Під час семінару з’ясувалося, що головною проблемою будування ефективної комунікації є низький рівень розуміння серед її жителів подальших переваг об’єднаної територіальної громади, розірваність транспортних комунікацій між старостівськими округами та між центром та периферією громади. Наприклад, одна з учасниць зауважила: «…Ось я повинна приїжджати до центру по справах, наприклад, а як доїхати? Немає автобусів. Шукай сама собі і ресурси і транспорт… » Через те, що громада сформована недавно влада поки не має можливості діяти швидко, бо ще залишились деякі організаційні проблеми (формування бюджету ОТГ, вибори старост у старостівських округах, формування команди селищної ради тощо). Низька активність мешканців також відчувається. Наприклад, одна із слухачів зазначила: «А що ми можемо. Є голова, якому треба думати про розвиток нашої громади. Ще зовсім не зрозуміло що буде далі…». У жителів є питання в старостинських округах до виконуючих обов’язки старости, що підсилює напругу у громаді.

За результатами семінару «Foresight-майстерня змін»у Лозно-Олександрівської об’єднаної територіальної громаді також була сформована структура громад, виявлені зв’язки між її об’єктами, зібрана інформація щодо конфліктних ситуацій та сформований банк проблем. Проаналізувавши зібраний матеріал, був розроблений бланк рівнів та конфліктів.

            Нагадуємо, що семінар був поділений на три блоки. Під час першого була вивчена структура громади, її одиниці та інфраструктурні об’єкти, та виявлено комунікаційні потоки, їх характер. Другий блок надав змогу зібрати та проаналізувати ситуації потенціальних або існуючих конфліктів в ОТГ. Третій блок був практичним і включав в себе низку вправ, які моделюють конфліктні ситуації у громаді.

      Заходи проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Ефективна комунікація – поштовх до дій та запорука розвитку громад на Луганщині»за фінансової підтримки МФ «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.