bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Троїцької громаді пройшла майстерня представництва та комунікації з владою в ОТГ
21.09.2018

У вересні 2018 р. в Луганської області в Троїцької об’єднаної громаді експертами Луганської обласної громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» було проведено перший семінар Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ в форматі «Foresight-майстерня змін».

Семінар був поділений на три блоки. Під час першого була вивчена структура громади, її одиниці та інфраструктурні об’єкти, та виявлено комунікаційні потоки, їх характер. Також з учасниками були обговорені проблеми розірваних зав’язків, які спричиняють конфліктні ситуації. Протягом другого блоку слухачі ознайомились з рівнями та причинами конфліктів в ОТГ, їх структурою, а також дізнались про принципи активного слухання і тез переговорів та діалогу. Він надав учасникам можливість отримати інформацію щодо можливих існуючих конфліктів та конфліктних ситуацій. Цей блок надав змогу зібрати та проаналізувати ситуації потенціальних або існуючих конфліктів в ОТГ. Третій блок був практичним і включав в себе низку вправ, які моделюють конфліктні ситуації у громаді. Він націлений на запобігання конфліктів у майбутньому, пошук шляхів вирішення цих ситуацій, вибір форми розв’язання конфліктних ситуацій (наприклад, створення органу самоорганізації населення), виявлення лідерів думок, які здатні вирішити ці конфлікти.

Учасники Троїцької ОТГ активно приймали участь у обговоренні, залюбки брали участь у практичному блоці семінару. Таким чином, доволі легко учасники сформували структуру об’єднаної громади (хоча вона доволі складана), описували зв’язки між структурами, наголошували на існуючих проблемах та непорозуміннях. Завдяки плідній праці були сформовані основні напрямки конфліктних ситуацій, а саме: найнагальнішою виявились конфлікт, направлений на розподіл інфраструктурних об’єктів та майна. Ще одним найпроблемнішим місцем виявились комунікаційні непорозуміння та зв’язки в громаді, а саме: між периферією громади та центром, а також між старостами та депутатським корпусом.

Таким чином, під час семінару «Foresight-майстерня змін» у Троїцькій ОТГ сформована структура громад, виявлені зв’язки між її об’єктами, зібрана інформація щодо конфліктних ситуацій та сформований банк проблем. Проаналізувавши зібраний матеріал, був розроблений бланк рівнів та конфліктів у цих двох громадах.

      Захід проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Ефективна комунікація – поштовх до дій та запорука розвитку громад на Луганщині»за фінансової підтримки МФ «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.