bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Луганської та Донецької областей навчалася ефективному менеджменту молодіжних центрів!
21.08.2018

13-16 серпня у Львові відбувся навчальний візит, у якому взяли участь керівники, молодіжні працівники, волонтери та працівники Молодіжних центрів Луганської та Донецької областей.

В рамках навчання були передбачені візити до молодіжних центрів Львова, знайомство з працівниками центрів та їх системою управління. Основною частиною програми, що проходила в URBAN-бібліотеці, були тренінги з розвитку таких навичок:

– планування, прогнозування та вимірювання результатів впливу Центрів на молодь та соціальну згуртованість громади

– ефективної роботи в команді молодіжних працівників

– навичкам комунікації, брендингу та позиціонування центрів

– ігрофікації для волонтерів та працівників 

– створення волонтерських рухів, тощо 

Віталій Матухно, перший заступник лідера Молодіжної спільноти Лисичанську “LSKYOUTH” і учасник візиту ділиться своїми враженнями:

Серед усієї отриманої інформації на тренінгу, найбільш цінною для мене було навчання інформаційній діяльності центру, оскільки саме за цей напрям я відповідальний у своїй команді. Також не менш важливим для мене була тема регламентів та роботи програм центру, бо до цього ми їх не мали, а тепер розпочинаємо їх розробку та впровадження”.

Метою реалізації цього проекту є розвиток соціальної згуртованості громади, шляхом посилення спроможності нових та вже досвідчених команд. Під час навчання їм надаютьсязнання та навички з менеджменту молодіжного центру, враховуючи діючі норми українського законодавства.

«Навчальний візит в першу чергу дає можливість роздивись свій молодіжний центр «під мікроскопом», оцінити його з точки зору найкращих практик менеджменту. Ми поставили перед собою задачу створити максимально практичну програму, тому навіть візити до колег-центрів Львова більше схожі на дослідницьке інтерв’ю ніж екскурсію»– говорить про проект Олександра Білязе, менеджерка проектів в сфері суспільства Британської ради в Україні.

Співорганізатор візиту та голова ради правління ГО “Молодіжна Платформа”, Захар Ткачук коментує даний візит:

Процес створення центрів уже розпочатий, для цього багато робить і Асоціація молодіжних центрів і Міністерство молоді та спорту. Але далі постає питання ефективності центрів і певної доказовості їхньої користі.

Кожна нова громада, щоб зробити у себе такий проект, спитає у сусіда – яку користь він приносить, що там і для чого роблять молоді люди. Тому ми з партнерами подумали про певне навчання для менеджерів центрів, власне як планувати, керувати, звітувати центрам”.

 27-30 серпня відбудеться другий візит, у якому планують взяти участь 40 представників Молодіжних центрів.

Візити проводяться в рамках напрямку “Соціальна згуртованість” Проекту підтримки для Міністерства з питань тимчасово окупованих територій за фінансової підтримки Посольства Великої Британії за партнерства ГО “Молодіжна Платформа” та Львіської міської ради!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.