bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулися змагання соціальних та соціально-підприємницьких проектів
10.07.2018

6 липня в Конгрес Холі Космополіт, пройшли національні змагання соціальних та соціально-підприємницьких проектів. 350 людей зібралося, щоб підтримати та вболівати за 12 команд відібраних у півфінал з усієї України.

Національні змагання Enactus Ukraine - це щорічний конкурс для команд Enactus, які презентують результати своїх соціально-підприємницьких проектів на суд журі. Команди борються за головний приз - представляти Україну на міжнародних Змаганнях Enactus World Cup, який пройде восени у Кремнієвій Долині.

12 команд з різних ВНЗ України пройшли до півфіналу (в рамках 2 ліг) та представили по 2-5 проектів, які вони реалізовували протягом року. У кожній лізі по 20 представників журі, які оцінювали проекти конкурсантів. Проекти базуються на Цілях Сталого Розвитку, та діляться за напрямами: освітні, екологічні, соціальні.

У фінал конкурсу пройшло 4 команди – Вінницький Національний Технічний Університет, Київський Національний Економічний Університет імені Вадима Гетьмана,  Одеський Національний Університет імені Мечнікова, Одеський Національний Економічний Університет.

 

Виступ команди Enactus Одеського Національного Економічного Університету

 

Команда Enactus Одеського Національного Університету імені Мечнікова

Після гучних виступів, за результатами голосування методикою пріорітизації, перемогу виборола команда Enactus Вінницького Національного Технічного Університету.

Команда презентувала три великих проекти та три підпроекти, які реалізовували впродовж року у Вінницькій області. Всі вони спрямовані на покращення якості життя та життєвих стандартів людей з різними потребами.

Перший проект «Світлі вчинки» – створення комплексної освіти для вихованців Жмеринського інтернату та менторської програми.

Другий проект «Екологія без меж» – це три  комплексні ініціативи, які разом зможуть поліпшити стан екології: створення  контейнерів для паперових горняток та запуск системи збору горняток у 30 закладах Вінниці, розвиток еко-свідомості у школярів за допомогою уроків у шкільній програмі з залученням іноземних волонтерів. Та Eco to the World – вінничани вирішили надати рішення проблемі безробітності у Гані та навчили безробітних заробляти на переробці макулатури.

Та третій проект «Орієнтир на успіх» для людей з порушенням зору.  Команда розробила і оснащила вулиці міста звуковими маячками для комфортного пересування містом людей з вадами зору.

Друге місце зайняла команда Enactus Київський Національно Економічний Університет імені Вадима Гетьмана. Третє та четверте місце зайняла команди із Одеси, відповідно Enactus Одеський Національний Університет імені Мечнікова та Enactus Одеський Національний Економічний Університет.

Слідкуйте за діяльністю організацією та долею проектів на офіційному сайті enactus.org.ua та у соціальних мережах www.facebook.com/enactusukraine/

Контакти

  • Olha Bessherstna
  • 099 150 57 70

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.