bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа громадської активності для дітей з порушенням слуху і мовлення
04.06.2018

Упродовж 1-3 червня 2018 року, на базі оздоровчого комплексу Дністер-Плюс, що у Заставнівському районі Чернівецької області, відбувався просвітницький проект «Школа громадської активності «Молодь нації».

Організаторами виступили Управління молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації у партнерстві з Благодійною організацією ”ПроОсвіта”

Метою даного проекту було підвищити рівень знань молоді м. Чернівці з порушенням слуху і мовлення щодо її прав та можливостей залучення до суспільно-політичного життя України, а також стимулювати громадську активність цільової групи.

Учасниками проекту стали 19 учнів старших класів декількох шкіл м. Чернівці, а саме: № 2 (спеціальна ЗОШ-інтернат), №3, №8, №22. За три дні вони дізналися про права людини, права дитини і основні з них, способи і механізми їх захисту в Україні; про засоби та інструменти громадської активності і участі, зокрема на місцевому рівні; про деякі аспекти виборів і журналістики в Україні.

Програма Школи була дуже насиченою, то ж місця і часу для суму і нудьги не було взагалі. Ефективному засвоєнню матеріалу сприяла інтерактивна форма навчання, у якій зорове сприйняття було ключовим.

Школа мала й практичну частину, у ході якої усі учасники були залучені до розробки спільного проекту спеціально для його участі у бюджеті міських ініціатив Чернівців, удосконалення і реалізація якого обов’язково відбуватиметься під патронатом БО «ПроОсвіта». 

Загалом, усі школярі залишилися задоволеними від проекту, отримавши, крім знань і незабутніх емоцій, ще й приємні подарунки від організаторів і сертифікати, які підтверджують участь у даній просвітницькій Школі.

Організатори певні в тому, що подібні заходи є дуже потрібними для всіх дітей без винятку, адже всі різні, але всі рівні, у тому числі у можливостях здобувати знання поза школою. Перевірка необхідності таких проектів відбувалася шляхом анонімного анкетування учасників “до” і “після” проекту.

Учні були дуже кмітливими, життєрадісними і з великим бажанням робити добрі справи! Тому разом з успішно реалізованим проектом наша організація заявляє про відкриття ще одного фронту своєї діяльності – інклюзивна громадянська освіта, у рамках впровадження якої ми старатимемося залучати дітей і молодь з різних соціальних категорій.

«Школа громадської активності для дітей з порушенням мови і слуху – це надзвичайно амбітний проект, що не був ще реалізований на теренах України, але став реальним завдяки щирому настрою і підтримці Управління молоді та спорту Чернівецької ОДА, зокрема конкретних його співробітників. Спільними зусиллями ми, переконаний, досягли поставленої мети. Тепер діти знають значно більше і зокрема те, що навряд чи самостійно би дізналися. Звісно, ми не можемо прослідкувати як вони використають здобуті знання у своєму житті, але ми спокійні від того, що вони ними володіють. І в потрібний час вони обов’язково стануть їм у нагоді», - зазначає тренер проекту, голова правління БО «БФ «ПроОсвіта» Омелян Тарнавський.

Контакти

  • БО «БФ «ПроОсвіта»
  • [email protected]
  • +38-099-045-22-54
  • http://proosvita.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.