bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Краматорську відбулось публічне звітування та семінар для адвокатів, які долучаються до системи БВ
22.02.2018

Про результати діяльності системи БВПД на території Донецької області, визначення правових потреб територіальних громад та напрацьований позитивний досвід в наданні БВПД, говорили 9 лютого у Краматорську, де відбулось публічне звітування.

Захід було організовано Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та Краматорським місцевим центром за участі громадських правозахисних організацій та партнерів з надання правової допомоги.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко нагадав про місію, бачення та цінності системи безоплатної правової допомоги, на яких ґрунтуються пріоритетні напрямки діяльності Регіонального та Місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донецької області.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Володимир Антонцев розповів про надання безоплатної вторинної правової допомоги підозрюваним та обвинуваченим у кримінальних провадженнях, а також затриманим, заарештованим та засудженим на території Донецької області у 2017 році, привів статистику по кількості випадків надання БВПД, характеристику клієнтів, питання з якими звертались клієнти також повідомив про розширення мережі точок доступу до БПД, надання БПД на КПВВ, позитивну практику надання БВПД та пілотний проект у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Заступник директора Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Андрій Рябуха доповів про надану безоплатну правова допомогу місцевим центром та бюро правової допомоги, навів інформацію щодо результатів розгляду 9535 звернень, з яких 8459 клієнтів отримали за консультації та 1076 звернень щодо надання БВПД. Також були надані показники роботи мобільних та дистанційних точок доступу до правової допомоги, до яких звернулось 1406 осіб. Андрій Рябуха повідомив, що за 2017 рік кількість БВПД що надавалась адвокатами сягнула 492 звернень, а ось кількість БВПД, що надавалась штатними юристами дорівнює 552 звернень, серед яких 338 успішних справ.

Також було зазначено, що з моменту створення Місцевого центру укладено більше 60 меморандумів та угод про співпрацю, як з громадськими організаціями так і з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Цього ж дня відбувся навчальний семінар для адвокатів, які у цьому році залучились до системи БВПД.Вітальне слово було надано директору Регіонального центру, а ось про порядок і умови укладання контрактів з адвокатами, які надають безоплатну правову допомогу на постійній основі, порядок складання адвокатами актів надання безоплатної вторинної правової допомоги та порядок оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу доповідала заступниця начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Євгенія Хромєшкіна.

На завершення робочого дня Павло Наливайко та Володимир Антонцев провели робочу зустріч з адвокатами які вже є частиною БВПД, та плідно співпрацюють з Регіональним та Місцевим центрами. Під час зустрічі були розглянуті та вирішені проблемні питання, щодо чергування  та оплати наданих послуг адвокатами БВПД. Усі бажаючі отримали відповіді на хвилюючі питання. Передивитись презентації Регіонального та Місцевих центрів можна за посиланням.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд. 20 тел: (099) 266-91-62

 

 

Контакти

  • Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
  • [email protected]
  • (099) 266-91-62
  • Донецька область м. Краматорськ вул. Академічна буд. 20

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.