bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Про бажання та механізми участі та впливу городян на бюджет Миколаєва
22.12.2017

Саме про це 21 грудня 2017 року перед прийняттям бюджету м. Миколаєва 2018 р та уходу з посади гідного професіонала  -  заступника міського голови, директора департаменту фінансів Валентини Бондаренко, представники ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ нагадали депутатам, місцевим чиновникам), презентував нові інформаційні матеріали в рамках чергової всеукраїнської акції громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети».02842_FRMM_AboutBudget_1

 У 2017 р. Миколаївці році довели своє бажання взяти участь у вирішенні проблем розвитку, подав на конкурс Громадського бюджету 117 проектів.  Докладніше на http://frgn.mk.ua/?p=9496.

Громадськість довела чиновникам міськвиконкому свою компетенцію у сфері демократичного прозорих публічних фінансів.

Ми виявили у паспортах бюджетних програм 2017, що кошти нашої громади чиновники збираються витратити не зовсім ефективно по причинами недбалового виконання вимог законодавства України щодо запрвадженя програмно-цільового методу. Докладніше про круглий стіл 22 листопада на http://frgn.mk.ua/?p=9482

І Висновки та рекомендації нашого громадського аудиту доброчесності запровадження програмно цільового методу та прогнозної ефективності використання коштів бюджету м. Миколаєва у ЖКГ почули у Департаменті фінансів, рекомендував головним розпорядникам бюджетних привести у відповідність до наших законних рекомендацій паспорти бюджетних програм 2017 р.

А Експертно-громадська рада виконавчого комітету миколаївської міської ради (ЕГР) запропонувала в.о міського голови Т Казаковій ліки ефективності витрачання бюджетних коштів - систему контролю за ефективністю бюджетних та цільових програм на основі можливостей програмно-цільового методу та професійної роботи Департаментів та управлінь міськвиконкому при партнерстві з громадськими дорадчими органами та такими механізмами демократії участі як громадські слухання, місцеві ініціативи, е-петиції. Докладніше на http://frgn.mk.ua/?p=9482

Загалом це стало надбанням компетентної громадськості Миколаєва!

Нажаль, поки команда нового в.о голови Тетяни Казаковій лише вчиться демократичному належному врядуванню. Проігноровані ініціатива ЕГР щодо проведення громадських бюджетних слухань проекту бюджету 2018 року. Миколаїв у 2017 не використав шанс стати більш демократичним, прозорим, відкритим.

Але у 2018 році планується зробити реальністю не тільки участь у громадському бюджеті, але і вплив мешканців, що стали громадянами на ефективність бюджетного процесу реальністю!

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Інформаційні матеріали підготовлені в рамках проекту «Все, що потрібно знати про бюджети», що реалізовується ГО «Бюро аналізу політики» та «Фонд розвитку м. Миколаєва» - учасників громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети»  в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Контакти

  • 47-38-79
  • ГО «Бюро аналізу політики»
  • http://frgn.mk.ua/?p=9482

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.