bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтеграційний центр для ВПО та місцевої громади набирає популярності
25.10.2017

З грудня 2016 року в Полтавський області діє Інтеграційний центр для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та місцевої громади. 

Офіс відкрився в рамках проекту, підтриманого Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні, «Соціальний капітал жінок Полтавщини – жінкам внутрішньо переміщеним особам (ВПО)”, який здійснювався під патронатом радника Міністерства соціальної політики з питань ВПО по Полтавській та Кіровоградській областях Вікторії Курилко.

В Інтеграційному центрі переселенцям надають психологічну, інформаційну, юридичну консультації, проводяться тренінги із самозайнятості та підприємництва, а також навчання української та англійської мовам. В Центрі також знаходиться офіс радника Мінсоцполітики з питань ВПО в Полтавській та Кіровоградській областях.

Окрім цього, в центрі переселенці можуть брати участь у спільних з місцевими мешканцями культурологічних, краєзнавчих, мистецьких заходах, майстер класах з хенд- мейкерства та народної творчості, а також просто поспілкуватися поміж собою в дружньому колі.

Інтеграційний центр розміщується в окремому будинку в центральній, історичній, частині міста, має понад 100 кв м,  з великою залою для круглих столів і прес-конференцій,  чотири офісних кімнати і  кімната в національному стилі,  для концертів і просто душевних розмов.

           В приміщенні центру успішно діють громадські організації – Інститут гендерних трансформацій, Полтавська спілка жінок «Чураївна», Об’єднання жінок – переселенок Полтавщини.

«Такого центру, щоб надавав такий широкий  спектр соціальних, юридичних, психологічних послуг населенню в Полтавській області ще не було. Тут акумульована вся необхідна інформація для  підтримки переселенців», - зазначає Вікторія Курилко.

В приміщенні Центру періодично роздається також безкоштовна гуманітарна допомога.

Інтеграційний центр став місцем координаційних зустрічей міжнародних організацій, які надають на теренах Полтавської області допомогу ВПО. Так, нещодавно відбулась чергова зустріч з представниками  Спеціальної моніторингової місії  ОБСЄ в Україні,  яку очолює  координатор гендерного напрямку п. Маргарита Васкез.

Метою візиту стало обговорення поточної діяльності Інституту гендерних трансформацій та Інтеграційного центру. Говорили про нагальні проблеми ВПО і новини законодавства, які регулюють питання внутрішнього переміщення.

Центр став також інформаційним пунктом для представників засобів масової інформації. Обговорити зміни законодавства, нові положення, дати коментар про події міста та країни або отримати юридичне пояснення  - це можна в офісі радника Мінсоцполітики з питань ВПО в Полтавській області Курилко Вікторії.

От і цього разу за інформацією та коментарями щодо інтеграційних процесів ВПО в місцевій громаді  до Центру завітали журналісти ТРК «Лтава».

Нагадуємо, що Інтеграційний центр для ВПО та місцевої громади знаходиться за адресою: м. Полтава вул. Шевченка 13 а.

Тел.. +380 502745283

+380975592096

(0532) 50-03-15

Центр знаходиться за адресою: м Полтава, вул. Шевченка, 13–а.

Приєднуйтесь до нашої сторінки Фейсбук

https://www.facebook.com/genderpoltava7

та слідкуйте за новинами на сайті  організації https://womenpoltava.com/

Контакти

  • +380502745283

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.