bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Історії жінок в рамках акції #РозкажиСвоюІсторію
23.10.2017

В рамках акції #РозкажиСвоюІсторію читаємо матеріал про 14-кратну чемпіонку України по тхеквондо та КМС по карате Ганну Тарапату, яка кожен день показує суспільству, що жінка може бути сильною.
 
Чи асоціюється у вас слово “жінка” з прикметником “сильна”, ні? Можливо, сюди краще підійшли б слова “мила”, “тендітна”, “красива”, “дурненька”, “капризна”.
А що ж значить бути “сильним”? Вміти витримувати вибрики долі, не прогинатись, не зневірюватись та завжди рухатись вгору, мати сміливість та міць вистояти проти стихії.
То чому цього не може зробити жінка?
 
Сьогодні, в рамках акції #РозкажиСвоюІсторію слухаємо 14-кратну чемпіонку України по тхеквондо та КМС по карате Ганну Тарапату, яка кожен день показує суспільству, що жінка може бути сильною.
 
“Коли почалися бойові дії та АТО я з чоловіком та донечкою переїхала з Донецька до Черкас. Після переїзду я була вимушена працювати цілими днями задля того, щоб забезпечити нам життя не гірше “попереднього”.
Я спортсменка, й навіть, в новому місті хотіла займатись тим, що люблю. Я написала Президенту клубу зі змішаних єдиноборств з пропозицією стати тренером. Так я почала тренувати чоловіків.
Спортом займаюсь з 11 років, ініціатором був батько, який хотів, щоб я могла «за себе постояти».
 
 
Моє перше тренування було феєричним як для мене так й для відвідувачів секції. В залі знаходилось 28 чоловіків різного віку від 14 до 45 років. Вони зустріли мене фразою: “Дівчина ви мабуть загубилися? Вам тут не місце!” На це я дала відповідь : “Я якраз за адресою. І саме я буду у вас сьогодні проводити тренування.” Зараз я тренер при клубі “Грізлі”, в якому я єдина жінка серед 9 тренерів. Однак, навіть у цьому дружному корективі, який мене сприйняв я інколи стикаюсь з дискримінаційними висловлюваннями.
 
 
Через півтора року ми з чоловіком розлучилися. Я не мала жодних коштів на те, щоб дозволити собі жити так, як жила до цього моменту. Колишній залишив нас з донькою у чужому місті на зйомній квартирі, за яку на той момент я самостійно не мала фінансової спроможності платити.
Мій чоловік приїжджає до донечки раз на півроку й майже не опікується нею. Тому, можна сказати, що виховую її тільки я.
 
 
Згодом, про мене почали писати, говорити, знімати сюжети у всеукраїнському телебаченні, як про дівчину з нетиповим захопленням (прим. ред. - один з сюжетів “В Черкасах оселилась дівчина з найшвидшими кулаками”.)
У 2015 році я розпочала проект “Шлях до нової себе”, мета якого надати допомогу і підтримки жінок постраждалих від насилля та які залишились у скрутних життєвих обставинах. Проект був визнаний, як перший проект в Україні з комплексної допомоги з дорученням тренувань з самооборони.
У 2017 році я відновила тренерську діяльність серед дітей та стала офіційним представником відокремленого підрозділу федерації тхеквондо України. Але найбільшою відзнакою для мене є те, що я стала номінантом премії Кабміну серед молоді за досягнення у розбудові України.
Що б Ви побажали вашій донечці, що головне для жінки в житті?
Знайти свою справу у житті і своїх людей, які будуть вас розуміти. Це - найголовніше. Реалізація себе повинна бути у всьому.”
 
Спілкувалася Галина Нікітіна, експерт ГО «Сучасна жінка»
 
Шановні жінки, якщо Ви також готові поділитися своїми розповідями про дискримінацію на роботі чи історіями успіху, то заповнюйте форму за посиланням https://goo.gl/vBx44C. Відповідальна особа зв’яжеться з вами для уточнення інформації, написання статті та її публікації. При необхідності розповідь може бути анонімною. Три історії, які наберуть найбільше вподобань, отримають цінні призи від НГО «Сучасна Жінка».

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.