bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся круглий стіл «Громада – рушій позитивних змін».
04.07.2017

26 червня 2017 року у приміщенні конференц-залу готелю «Україна» відбувся круглий стіл «Громада – рушій позитивних змін».

Захід проходив у рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних територіальних громадах Волині», який співадмініструється громадською організацією «Волинський Інститут Права».

На захід завітали такі знані експерти реформи децентралізації та розвитку об’єднаних територіальних громад, як Анатолій Пархом’юк - директор Волинського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Валентин Малиновський - консультант з юридичних питань Асоціації міст України, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки,  Валентина Степюк - виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування «Прибужжя», помічник-консультант народного депутата України Ігоря Гузя, Ірина Гайдучик -  виконавчий директор ОМГО «Волинський Інститут Права», керівник Ресурсного Центру розвитку місцевої демократії та інші.

На початку заходу керівником ініціативної групи «Волинь – територія позитивних змін» Заріною Дацик були підведені підсумки проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних територіальних громадах Волині». З цією метою для учасників було презентовано Аналітичний звіт за результатами проекту та представлено цікаві результати, досягнення та подальші кроки, які заплановано здійснювати навіть по завершенню проекту. Так, основним досягненням, на думку керівника проекту, є функціонування Центру підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, звернувшись до експертів якого, мешканці та посадові особи об’єднаних громад завжди отримують консультації, рекомендації, поради стосовно великої кількості аспектів розвитку громад на місцях. Це і створення та функціонування громадських організацій та органів самоорганізації населення, і створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, проектний менеджмент, адвокаційна діяльність, фандрейзингова сфера та інше.

Друга частина круглого столу була присвячена обговоренню способів та механізмів активізації громадян на місцях, а також виступам представників об’єднаних територіальних громад та їх позитивному досвіду впровадження на своїх територіях нових технологій, цікавих проектів, заходів з розвитку громад. Так, цього дня представники ОТГ смт. Голоби – Юлія Франчук, с. Зимного – Гус Олена та с. Велицьк – Васильєва Олена ділились своїми секретами успіху.

Як висновок, - усі зійшлися на тому, що активні процеси розвитку об’єднаних громад не можливі без включення в ці процеси самих мешканців, без їх ініціативи та розуміння необхідності впровадження цих реформ. Також важливим було визнання того, що в процесах розвитку громад важливим є внесок кожного: кожної організації, кожного осередку, кожного партнера – адже тільки разом можна досягнути вагомих результатів. Волинь – територія на якій достатньо жваво впроваджується реформа децентралізації; частина з наших громад є взірцем для інших, тому ми маємо пам’ятати про це і наполегливо працювати й надалі над процесами розвитку громад.

Захід було проведено в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних територіальних громадах Волині», що реалізується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу та співадмініструється РОГО КВУ.

Зміст цієї публікації є одноособовою відповідальністю Волинського Інституту Права і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.