bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Краматорську відбувся ярмарок громадських проектів
26.01.2017

20 січня 2017 року в місті Краматорськ відбувся Ярмарок громадських проектів, на якому автори презентували свої ідеї з розвитку міста і закликали городян підтримати саме їх проект.

Ярмарок відкрив Віталій Филенко, голова правління ГО «Нова енергія». Від Краматорської міської ради (далі – КМР) з вітальним словом до присутніх звернулась Олена Саєнко, начальник фінансового управління виконкому КМР.

Голосування по проектам, поданим на Громадський бюджет Краматорська, почалося 16 січня і триватиме до 2 лютого 2017 року. Як розповів на ярмарку учасник координаційної ради цього конкурсу Артем Вівдіч, голосувати можна як за допомогою онлайн-платформи Громадський проект м. Краматорськ, так і в пунктах голосування на паперових носіях. Таких пунктів у Краматорську 11 - в чотирьох селищних радах і 7 теркомах.

Щоб проголосувати в паперовому вигляді, в ці пункти потрібно прийти з паспортом. Віддати свій голос можна тільки особисто. Протягом 10 днів комісія перевірить правильність голосування, в разі будь-яких сумнівів та махінацій, обов’язково по телефону зв’яжуться з учасником голосування і, якщо факт махінації підтвердиться,  цей голос не буде враховано. Одна людина може проголосувати лише за один проект. Всі «задвоєння» також обіцяють перевіряти.

В ході Ярмарку можна було ознайомитися з проектами і відразу проголосувати за найбільш цікавий проект (декілька десятків учасників заходу віддали свої голоси під час проведення Ярмарку). Найбільшу активність при онлайн-голосуванні вже проявили навчальні заклади міста, які виступили з пропозиціями про створення комп’ютерних класів, огорожах території, кріслах для актових залів і т.п.

Частина громадських проектів пов’язана з термомодернізацією і утепленням житлового фонду - автори зацікавлені в нових вікнах і вхідних дверях парадних домівок, утепленні фасадів багатоповерхівок.

Серед цікавих пропозицій - облаштування скверу Матері, відкриття вільного простору для педагогів області, будівництво скалодрому для тренувань в міському парку, організація лікувально-адаптаціонного центру для бездомних тварин.

Більше 20 стендових постів були розміщені по всьому залу і кожен бажаючий мав змогу підійти до плакату та ознайомитися із деталями проекту та поспілкуватися особисто із його автором.

Протягом всього часу проведення Ярмарку працювала зона кави-паузи, де всі бажаючі могли насолодитися гарячим чаєм або кавою та смачними ласощами.

Переглянути офіційне відкриття та сюжети можна на каналі YouTube ГО «НОВА ЕНЕГІЯ» в розділі «Ярмарок Громадських проектів». 

Захід організовано ГО «НОВА ЕНЕРГІЯ» за підтримки виконкому Краматорської міської ради. Проект реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Розробник електронної системи - ГО SocialBoost.

 

 

 

 

Контакти

  • Омелічкін Сергій
  • +38 050 83 76 941

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.