bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні стартував новий медіа-проект «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії»
06.01.2017

Інтерньюз-Україна розпочинає новий транскордонний проект «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії». Дев’ять місцевих ЗМІ в Україні отримають мультимедійний контент, навички, технології та мікро-гранти, щоб урізноманітнити зміст своїх сюжетів і зробити їх більш привабливим для українців. Проект також сприятиме співпраці українських, молдавських, і грузинських журналістами. Він згуртує медіа та ІТ-фахівців для розробки корисних онлайн-інструментів, а також сприятиме покращенню медіа-грамотності, обміну інформацією між ЗМІ та молоддю, людьми похилого віку.

Метою проекту є покращити доступу до інформації та медіа-грамотність громадян України, Молдови і Грузії.

«Ми вважаємо, що високоякісний контент є ключем до стабільного існування і незалежності українських ЗМІ. Наш новий проект допоможе вирішити ці нагальні потреби, а також зміцнити журналістські стандарти в Україні, і залучити громадськість до формування медіа-контенту. Ми допомагатимемо незалежним ЗМІ розробляти стратегії збільшення їхньої аудиторії, встановити міцні зв’язки із місцевими громадами, і підвищити свою частку на ринку», - пояснює цілі проекту Костянтин Квурт, голова правління «Інтерньюз-Україна», - «Цей проект допоможе нашим сусідам дізнатись, чим живе Україна безпосередньо від наших ЗМІ. Водночас, завдяки йому, українці дізнаються про життя у сусідніх Молдові та Грузії».

Місцеві медіа-партнери, обрані на конкурсних засадах, отримають мультимедійні матеріали за темами, що мають суспільний інтерес. Ця серія матеріалів називатиметься «Україна Плюс», а обрані партнери зможуть доповнити їх місцевими новинами. Матеріали для «Україна Плюс» підготують журналісти національних засобів масової інформації, які також буде обрано через конкурс. Ці сюжети охоплять сім тем з мультимедійним контентом (відео, аудіо, друковані матеріали, інфографіка, інтерактивні карти, ігри, вікторини).

У транскордонних новинних пакетах основний акцент буде зроблено на темах, що мають особливе значення для громадян кожної із країн. Ці матеріали стануть результатом спільної роботи українських, молдавських та грузинських журналісти. У цих країнах проекти підтримуватимуть «Інтерньюз Україна», «Центр незалежної журналістики» у Модові та «Інтерньюз Грузія».

Проект також міститиме два компоненти для молоді та людей похилого віку. Молодь зможе долучитись до дискусійного клубу «Європейське кафе», що проходитиме в різних містах України, а також взяти участь у Школі медіа-грамотності. На цих заходах учасники матимуть можливість зустрітись із журналістами, активістами, митцями, а також обговорити теми, що мають взаємний інтерес. Люди похилого віку в сільській місцевості матимуть нагоду опанувати базові інтернет-навички через компонент «Бабуся Online». Це дасть їм більше можливостей долучатись до життя громади.

«Інноваційний фонд» допоможе медіа-партнерам отримати ресурси і допомогу для модернізації технології в своїх редакціях. Медіа-хакатон згуртує розробників програмного забезпечення, місцеві засоби масової інформації, а також громадських активістів у створенні додатків і онлайн-інструментів для незалежних засобів масової інформації. Водночас «Лабораторія інновацій» збере в Києві журналістів та ІТ-фахівців з країн-учасниць проекту, і вони розроблять онлайн-платформи для засобів масової інформації, щоб підвищити якість обслуговування та залучення аудиторії.

Дізнайтесь більше про проект на сайті http://internews.ua.

Контакти

  • http://internews.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.