bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Полтаві обговорили проблеми та перспективи розвитку підприємництва серед ВПО
01.12.2016

В Полтаві пройшов «круглий стіл»  щодо обговорення інструментів підтримки розвитку підприємництва серед ВПО.

В засіданні «круглого столу» на тему «Інституційні механізми розвитку та підтримки підприємництва серед ВПО: національний та регіональний вимір», який проводився з метою підвищення економічної спроможності внутрішньо переміщених осіб та активізації процесів їх інтеграції в місцеві громади Полтавської області, взяли участь представники обласного Департаменту соціального захисту населення, обласного Центру зайнятості, обласного Центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді, підприємці та переселенці, який мають намір відкрити власну справу на Полтавщини.

Під час обговорення учасники засідання констатували необхідність розробки та включення до Регіональної  програми підтримки підприємництва на 2017 -2020 роки, як пілотної, програми підтримки підприємництва серед ВПО. І тому було запропоновано підготувати відповідне звернення до депутатів обласної ради та провести відповідну лобістську кампанію. Для цієї мети була створена робоча група, яка відкрита для вступу всім бажаючім.

В той же час учасники «круглого столу» висловили стурбованість щодо намірів обласної влади припинити діяльність Полтавського регіонального фонду підтримки підприємництва шляхом його ліквідації, адже цей фонд є практично єдиним інфраструктурним інструментом підтримки підприємництва, який надає фінансову допомогу переселенцям для ведення ними власної справи.  І його закриття унеможливить саме цій категорії населення отримання коштів (на поворотній основі, але практично без процентів) для початку самозайнятості або підприємницької діяльності. 

Захід відбувся в рамках проекту «Соціальний капітал жіноцтва Полтавщини - жінкам ВПО», який здійснюється Інститутом гендерних трансформацій за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США

Контакти

  • Вікторія Курилко
  • (093)604-26-57

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.