bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Діти - наше майбутнє: святкові заходи до Всесвітнього дня дитини у селах Новоайдарського району
26.11.2015

Під таким девізом 24 - 26 листопада у школах сіл Дмитрівка, Олексіївка і Михайлюки Новоайдарського району Луганської області проходять святкові заходи, присвячені Всесвітньому дню дитини. У програмі - вокальні та танцювальні виступи, а також спортивні змагання для дітей.

Перший захід відбувся 24 листопада в школі с. Дмитрівка. Діти різного віку говорили про права дитини, співали і змагалися у майстерності володіння м’ячем. Крім того, в рамках 16 днів проти насильства начальник відділу сімейної політики та оздоровлення Новоайдарського департаменту соціального захисту населення Наталія Голубцова і в.о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Магдич провели тренінг для старшокласників з протидії конфліктам в підлітковому середовищі. Учасники свята отримали подарунки: шкільне і спортивне приладдя і, звичайно ж, солодощі.

«Подібні заходи дозволяють дітям відчути атмосферу свята, розширити свій кругозір і просто поспілкуватися. Це дуже важливо для соціальної адаптації дітей, які в результаті військового конфлікту змушені були покинути свої будинки і переїхати у віддалені населені пункти », – вважає Алла Гуцол, консультант з суспільно-політичних питань регіонального офісу проекту «Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам в Україні» в Луганській області.

Відзначимо, що захід був ініційований активістами громади внутрішньо переміщених осіб Новоайдару і активними місцевими жителями, підтриманий проектом «Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам в Україні», який реалізується Данською радою у справах біженців в партнерстві з ВБФ «Право на захист» та за підтримки Агентства ООН у справах біженців. Партнерами заходу виступив районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Новоайдарська районна бібліотека.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.