bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Харківській області «Клуб здоров’я» для літніх переселенців отримав друге дихання
25.11.2015

«Клуб здоров'я» для літніх переселенців в смт. Комсомольське Зміївського району Харківської області отримав друге дихання. Цей клуб допоможе багатьом пенсіонерам зміцнити здоров'я та знайти друзів.

Як часто ми чуємо про те, що важливо дбати про пенсіонерів, і як рідко зустрічаються люди, чия турбота про старих виходить за рамки власної сім’ї. Літні люди серед переселенців - особливо уразливі, адже вони важче переживають вимушений переїзд. Часто на новому місці пенсіонери опиняються в ізоляції, тому що після оформлення необхідних документів у них практично не залишається приводів для спілкування з місцевими жителями.

Рятуючись від війни, педагог із сорокарічним стажем Тетяна Вікторівна Березіна переїхала в смт. Комсомольське Зміївського району Харківської області, де гостро відчула, в якому складному становищі виявилися літні переселенці. Вирішивши змінити ситуацію на краще, вона організувала «Клуб здоров’я». Тетяна Березіна не тільки сама розробила програму зміцнення здоров’я для літніх людей, зібрала ініціативну групу, але й особисто веде заняття.

І один у полі – воїн, але якщо гарне починання вчасно помітити і підтримати, то результат перевершить всі очікування. Ідея Тетяни Березіної була почута і підтримана проектом «Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам в Україні», який реалізується Данською радою у справах біженців в партнерстві з ВБФ «Право на захист» та за підтримки Агентства ООН у справах біженців, та за сприяння директора місцевого ПК Афанасьєва В.П.

Тепер «Клуб здоров’я» отримав друге дихання. По вівторках і п’ятницях кілька десятків пенсіонерів збираються в танцювальному залі місцевого Палацу культури. Кількість учасників постійно зростає і для того, щоб усім вистачило місця, охочі взяти участь у тренуванні розбилися на три групи. Зазвичай заняття починається з гімнастичних вправ, які сприяють зміцненню суглобів і поліпшенню кровообігу в організмі. У оновлену програму занять увійшли вправи, що виконуються сидячи і лежачи, а також лекції з правильного харчування. Крім того, один раз на сезон в клубі проходить бал, під час якого учасники співають, читають вірші, танцюють і просто спілкуються. Хочеться вірити, що цей клуб допоможе ще багатьом пенсіонерам зміцнити здоров’я та знайти друзів.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.