bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луганській області освітяни навчаються культурі добросусідства
06.11.2015

У рамках проекту «Українська миротворча школа», який упроваджується в Луганській області вже більше року за підтримки Посольства Великої Британії й відзначається позитивним резонансом, у партнерстві з Луганським ОІППО в листопаді 2015 р. проводяться два авторських методичних семінари-тренінги для класних керівників загальноосвітніх навчальних закладів I–III ст. за методикою інтерактивних виховних годин для учнів 6–10-х класів відповідно до програми «Я. Ми. Країна» спеціального курсу виховної спрямованості «Культура добросусідства».

Курс націлено на формування соціальної компетентності дитини й виховання гідного громадянина нашої країни. Вищезазначений курс має грифи МОН України 2007 і 2013 р. та підтримується Міністерством освіти і науки України. За цією програмою вже успішно було проведено подібні семінари в Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Бердянську й Маріуполі.

У Луганській області семінари проводить група досвідчених тренерів (Тетяна Скляренко, Олена Бурім, Олег Охредько, Владислав Петров, Валентина Потапова,Олена Обломій, Ірина Брунова-Калісецька) під керівництвом канд. іст. н., керівника групи розробників спецкурсу «Культура добросусідства» Маргарити Араджионі. Семінари проводяться 3–8 листопада в м. Сєвєродонецьк на базі Луганського ОІППО (для педагогів із міст Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна) і 4–9 листопада в смт. Новопсков для педагогів із північних районів Луганщини.

Під час навчання майже 60 педагогів Луганщини ознайомляться з курсом «Культура добросусідства», побувають на практичних заняттях з тем «Полікультурна Україна», «Вікова толерантність», «Гендерна толерантність», «Управління емоціями», «Злочин і покарання», «Питання політкоректності», «Конфліктологія», «Традиційні та нові медіа: впливи та виклики», «Формування та розвиток критичного мислення школярів» і навіть проведуть ярмарок ідей – своєрідну педагогічну конференцію, на якій представлять власні наробки – результати плідної роботи групи на семінарі.

Важливим є те, що на семінарі педагоги оволодіють методиками й формами проведення виховних годин на актуальні теми «Права людини як цінність», «Гідність», «Солідарність», «Насилля в школі. Як його уникнути чи протидіяти?», «Як знайти роботу чи створити її?», «Люди з інвалідністю серед нас», «Моя стать і ставлення до неї в суспільстві», «Соціальна нерівність у суспільстві», «Пошук себе, право на самовираження», «На що я витрачаю свій час. Особистістна ефективність. Моє дозвілля», «Громадянська позиція». «Відповідальний член громади. Маленькі кроки, які змінюють світ» тощо.

Після закінчення семінару учасники отримають методичні й інформаційно-довідкові матеріали в електронному вигляді, які сприятимуть їх професійному вдосконаленню. Очікується, що вчителі – учасники семінару – візьмуть активну участь у роботі творчої групи з адаптації курсу для впровадження на території Луганської області.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.