bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи знаєте Ви про універсальний дизайн?
23.07.2014

Доктор Ольга Красюкова-Еннс розкаже усе про універсальний дизайн. Адже, вона є міжнародним консультантом з розробки інклюзивної політики та практики і вже понад 20 років займається впровадженням універсального дизайну.

Дивіться відео та дізнавайтесь більше про економічно ефективний підхід, який спрямований на те, щоб проектування та компоненти середовища, виробів, комунікацій, інформаційних технологій чи послуг були однаково доступні та зрозумілі всім і відповідали вимогам цього користування.

Семінар відбувся в рамках реалізації Спільної Програми ПРООН, ЮНІСЕФ, ВООЗ та МОП «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні»

Читайте також:

 

Контакти

Коментарі

Гаєвська Галина   3556 днів тому   #  

Чудовий і вельми корисний семінар! Передивилася всі чотири частини - це більше трьох з половиною годин часу. Громадські організації інвалідів здебільшого обізнані в питаннях доступності, але з точки зору соціальної політики - ефективного впливу на формування та впровадження у життя - це інструкція невідкладних дій для чиновників усіх рівней та лідерів громадського інвалідного руху. Дуже вдячна доктору Ользі Красюковій-Еннс за змістовну доповідь, окремо - за згадування легендарної особистості Стіва Хокінга у прикладі про доступність приватного житла!
Вважаю, що цей матеріал має бути наданий в міські адміністрації з обов'язковим переглядом у службах, яких він торкається: архітектура, транспорт, медицина, освіта, гуманітарна сфера тощо.

  •   Пiдписатися на новi
Аліна Стеценко   3554 дні тому   #  

Пані Галино, доброго дня!
Дякую за коментар! Вам також може бути цікавим перегляд серії відеоуроків «Універсальний Дизайн та Інклюзивна Освіта»: https://www.youtube.com/watch?v=hbRHJKbOaNw&list=PL0-qYICkWMvfHVhnlPOiElx1txPuj_DHh.
Тренер – також д-р Ольга Красюкова-Еннс, міжнародний консультант з розробки інклюзивної політики та практики з Канади. Даний семінар відбувся 15-16 травня у м. Київ в рамках реалізації Спільної Програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні».

  •   Пiдписатися на новi
Гаєвська Галина   3553 дні тому   #  

Дякую за посилання! Передивилася та переслухала всі матеріали. Тепер розмірковую, чи варто надати інформацію нашим двом університетам та відділу освіти міськвиконкому чи їм надішлють їх централізовано, чи може буде висвітлено у спеціальних виданнях. Бо я не є фахівцем з питань освіти, я людина, що має інвалідність з дитинства, причетна до громадського руху інвалідів. Мене це турбує, але я не можу впливати на процеси інклюзії.

  •   Пiдписатися на новi
Аліна Стеценко   3553 дні тому   #  

Пані Галино, дякую за зворотній зв'язок!
На жаль, на семінарах в Києві (а їх було два в травні - один про універсальний дизайн в загалому, інший - для університетів) були представники міністерств, деяких громадських організацій та вузів, однак Донецька обл. не була представлена. Не думаю, що держава зараз буде централізовно давати інформацію, у нас також такої можливості немає. Тому як житель міста Ви можете передати інформацію в потрібні інстанції.
Якщо Вам треба більше інформації, звертайтеся - моб. 095 273 9469, [email protected].
Також Вашій увазі:
- http://www.slideshare.net/undpukraine/7-36373628 - http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/presscenter/articles/2014/05/14/-/

З повагою,
Аліна

  •   Пiдписатися на новi
Гаєвська Галина   3553 дні тому   #  

Аліно, дуже вдячна Вам за відповідь! Обов'язково скористаюся Вашою порадою.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.