bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Досвідом протесту одеситів проти Генерального плану зможуть скористатися в інших містах
21.01.2014

Генеральний протест в ОдесіІсторію розвитку і успішний досвід протесту одеситів проти прийняття Генерального плану міста зафіксували в підготовленому відеоролику “Генеральний протест м. Одеси: ніхто крім нас”.

Громадський рух “Генеральний протест”, що об’єднав одеситів, активістів різних громадських і політичних організацій (у тому числі ідейних супротивників), не допустив прийняття в 2013 році Генерального плану міста Одеси, який передбачав фактичний “дерибан” міста і знищення його екологічного та культурно-архітектурного обличчя. В результаті цілого комплексу різних заходів (громадські слухання, багатотисячні колективні звернення, вплив на депутатський корпус міської ради та народних депутатів, масові мирні акції, флеш-моби, перекриття вулиць тощо), потужної інформаційної кампанії та підтримки багатьох місцевих ЗМІ, була створена спільна погоджувальна комісія та досягнуті значні успіхи в доопрацюванні Генерального плану. Зокрема, заборонена забудова прибережних схилів, збережені всі зелені зони, тролейбусні і трамвайні маршрути, існуючі автостоянки і гаражні кооперативи, передбачено розвиток вело-інфраструктури.

І хоча питання з прийняттям Генерального плану міста Одеси ще не закрито, “Генеральний протест” змусив владу рахуватися з позицією жителів міста і значно активізував громадську активність традиційно спокійного курортного міста.

Відеоролик підготовлений Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» спільно з телеканалом «Нова Одеса» в рамках ініціативи «Адвокасі в дії», розміщений на Інтернет-ресурсах організацій та партнерських сайтах, а також у соціальних мережах.



Ініціатива «Адвокасі в дії» впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, з метою сприяння більш широкому та ефективному застосуванню адвокації для вирішення локальних проблем в Україні.

 

Контакти

  • Прес-служба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.