bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів для соціальних підприємств Донецької, Луганської областей та Приазов’я
14.06.2021

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» (Проєкт USAID) розпочинає Конкурс заявок на отримання грантів (Конкурс) для підвищення залученості підприємств і організацій громадянського суспільства (ОГС), які працюють у сфері соціального підприємництваЗаявки приймаються до 30 липня 2021 року включно.

Усі заявники повинні бути юридично зареєстровані в Донецькій чи Луганській областях, а також у певних громадах Приазов’я, а саме: у містах Бердянськ і Мелітополь Запорізької області, місті Генічеськ Херсонської області та мати приміщення й активи, розташовані у вищезазначених областях. Усі проєктні заходи заявників, за фінансуванням Проєкту USAID повинні здійснюватися в межах цільового регіону.

Соціальне підприємство  —  це, перш за все, бізнес із чітко визначеними соціальними цілями, зазначеними в його візії та місії та прописаними у статуті або інших офіційних документах організації. Найголовніша відмінність полягає в тому, що дохід соціального підприємства реінвестується в розширення його діяльності та/або спрямовується на досягнення соціальних цілей. Іншим важливим показником соціального підприємства є демократичне управління, що підкреслює різницю між соціальним підприємництвом та корпоративною соціальною відповідальністю бізнесу. Лише за умови наявності демократичного управління можна поставити чіткі соціальні цілі і, що важливіше, розподілити дохід на реінвестування та досягнення соціальних цілей. 

Заявки можуть подавати громадські організації, включаючи бізнес-асоціації, які планують розпочати діяльність у сфері соціального підприємництва, а також приватні підприємці, малого та середнього бізнесу, які вже мають досвід ведення соціального бізнесу.

Окрім відповідності всім критеріям відбору та іншим обов’язковим вимогам, заявники повинні додати до своїх заяв:

  • Опис вразливих груп населення, які отримають користь від діяльності в рамках проєкту, зокрема таких груп: люди з інвалідністю, ВПО, репатріанти, жінки, ветерани АТО та ООС; звільнені працівники, які втратили роботу з початку конфлікту в 2014 році; батьки в багатодітних сім’ях та/або батьки дітей з інвалідністю, групи етнічних меншин, люди, що живуть у межах 5–20 км буферної зони вздовж лінії конфлікту, приймаючи громади, потерпілі від гендерно зумовленого насильства;
  • Сформульовані візія і місія соціального бізнесу;
  • Опис соціальної цінності/впливу пропонованого соціального підприємства, можливості та способу вимірювання соціальної цінності/впливу.

Очікувана тривалість підтримки або період виконання проєкту — до 12 місяців. Більш тривалі терміни можуть розглядатися в кожному конкретному випадку. Загальний обсяг фінансування, доступний у рамках Конкурсу, становить приблизно 200 000 доларів США у гривневому еквіваленті. У рамках цього Конкурсу обрані заявки можуть отримати фінансування частково або повністю.

Вимоги до подання заявки        

  • Заявки можна подавати лише електронною поштою на адресу [email protected]. У темі електронного листа необхідно зазначити офіційну назву заявника, назву проєкту та номер Конкурсу (заявка без зазначеної інформації не розглядається у рамках оцінювання).
  • Заявки повинні включати:
    - Заповнену форму грантової заявки (Додаток 1).
    - Заяву про відповідальність (частину форми грантової заявки, Додаток 1)
    - Сформований робочий план (Додаток 2).
    - Бізнес-план (Додаток 3)
    - Бюджет проєкту та його опис (Додаток 4).
    - Заповнену анкету з фінансової спроможності з додатками (Додаток 5).
    - Форми резюме відповідних членів команди проєкту (Додаток 6).
    - Копії сертифікацій, довідок, інших заяв реципієнта, завірені підписами (Додаток 8).

Заявки необхідно надіслати на електронну адресу [email protected] не пізніше 30 липня 2021 року, 23:59.

Заявки та додатки до них подаються у форматі PDF (бажано) або в іншому електронному форматі українською чи англійською мовами.

Будь-які запитання щодо цього Конкурсу надсилаються в письмовій формі не пізніше ніж за 5 днів до кінцевої дати, вказаної вище, до відділу грантів Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України», на електронну адресу [email protected] (з темою листа: питання щодо RFA-ERA-003).

07 липня 2021 року о 11;00 співробітники Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» проведуть онлайн презентацію Конкурсу «Підвищення залученості підприємств і ОГС, які працюють у сфері соціального підприємництва в Донецькій і Луганській областях та Приазов’ї», під час якої потенційні заявники зможуть задати питання та отримати детальну інформацію про цей Конкурс. 

Реєстрація:  https://bit.ly/2RTewhZ 

***

DAI Global LLC реалізує шестирічний Проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка Східної України»  (2018–2024), що підтримує розвиток більш стійкої, інклюзивної, орієнтованої на зростання економіки на сході України шляхом зміцнення як ринкових систем, так і соціальних мереж. Заходи, фінансовані Проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України» , реалізуються у партнерстві з організаціями громадянського суспільства, урядом та суб’єктами приватного сектору. Заходи, передбачені Проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України», сприяють економічній стабілізації регіону шляхом підтримки участі вразливих груп населення в економіці та забезпечення його відповідними ресурсами й навчанням для розвитку людського капіталу. Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» також сприяє спільному з малими й середніми підприємствами (МСП) інвестуванню для розвитку технічних навичок, виходу на нові ринки та зростання за рахунок сталих та інклюзивних бізнес-моделей.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.