bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запит на подання заявок на одержання грантів для молодіжних просторів у рамках програми СИЛА
11.05.2021

Міжнародна організація IREX оголошує відбір заявок на участь у проєкті СИЛА (Єднання через спільні дії молоді) для молодіжних центрів та просторів з Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. Заявки приймаються до 17:00 30 травня 2021 року.

Міжнародна організація IREX оголошує відбір заявок на участь у проекті СИЛА (Єднання через спільні дії молоді) для молодіжних центрів та просторів з Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.  Програма СИЛА надає можливість молодіжним центрам взяти участь у конкурсі грантів та втілити в життя проєкт, який сприятиме молодіжним центрам встановити зв’язок з молоддю з числа ВПО та не ВПО в їх населених пунктах. В результаті нашої підтримки та навчання, працівники молодіжних центрів дізнаються, як сприяти соціальній згуртованості та кращій інтеграції молоді з числа ВПО та не ВПО в їх населених пунктах; проведуть тренінги щодо розвитку гнучких навичок за методологію «Youth Essential Skills»; дізнаються як завчасно розпізнавати тривожні психологічні сигнали та надати необхідну допомогу, а також допоможуть місцевій молоді сформулювати пост-конфліктне бачення України.

До участі запрошуються молодіжні центри/хаби, та простори, що територіально розташовані та активно функціонують у наступних громадах:

-       Донецької області: Краматорська, Маріупольська, Бахмутська ОТГ;

-       Луганської області: Сєвєродонецька, Біловодська, Старобільська ОТГ;

-       Запорізької області: Бердянська, Мелітопольська, Полозька ОТГ;

-       Дніпропетровської області: Криворізька, Кам’янська, Павлоградська ОТГ;

-       Харківської області:  Ізюмська, Чугуївська та Первомайська ОТГ.

Як молодіжні центри розглядатимуться також бібліотеки, будинки культури та інші культурно-освітні заклади, які бажають трансформувати свою діяльність та стати сучасним центром інновацій та можливостей для місцевої молоді.

Коротко про проект:

Програма СИЛА (Єднання через спільні дії молоді) працює над зміцненням потенціалу та соціального капіталу молоді задля створення належних умов для інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні, сприяння згуртованості громад та залученості до розробки місцевих та національних планів інтеграції ВПО, що веде до стабільної інтеграції та нормалізації ситуації у постконфліктній Україні. Програма допомагає молодим людям - як ВПО, так і не ВПО - ставати рушіями змін у своїх громадах. IREX співпрацює з місцевими партнерами та за підтримки Державного департаменту США.

Дізнатися більше про грантову підтримку можна перейшовши за посиланням: https://www.cylayouthcenters.com/?fbclid=IwAR143YktE9fFas8qCa8RnHKYlC40gpiDLZuJJcyVeFqlU_3StwtiCcRmzuw

РОЗДІЛ І: МЕТА ІНІЦІАТИВИ “ТВОЯ СИЛА – ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ!”

Мета ініціативи “Твоя СИЛА – творити майбутнє” – надати необхідні ресурси сучасним, інклюзивним та активним молодіжним центрам, які мають спільне з програмою IREX бачення, щоб вони могли слугувати хабами для нетворкінгу молодих людей - як ВПО, так і не ВПО, а також стали навчальними центрами, які надаватимуть українській молоді необхідні можливості.

Малі гранти, які  будуть надані обраним на конкурсній основі молодіжним центрам, допоможуть:

-активізувати молодь;

-доєднати молодь з числа ВПО до наявних ресурсів та сприятимуть інтеграції ВПО;

-посилити спроможність працівників молодіжних центрів у розвитку гнучких навичок молоді (комунікація, взаємодія, підприємницьке мислення, стійкість, адаптивність,  інклюзивність);

-допоможуть молоді збільшити її конкурентоспроможність на ринку праці, розширять її освітні можливості, сприятимуть набуттю навичок позитивного мислення;

- допоможуть молоді завчасно розпізнавати тривожні психологічні сигнали;

-підтримають національну інформаційну кампанію та сприятимуть участі молоді у конкурсі щодо пост-конфліктного бачення України.

РОЗДІЛ ІІ: ІНФОРМАЦІЯ ПРО ГРАНТИ

За умови наявності коштів, IREX планує надати молодіжним центрам та просторам з 15 цільових громад програми СИЛА на конкурсній основі 15 субгрантів, максимальний розмір кожного з яких – 4,000 доларів США. Очікувана тривалість грантової підтримки (період імплементації грантового проєкту) - з 1 липня по 31 серпня 2021 року.

Публікація цього запиту на подання заявок для одержання грантів у рамках програми СИЛА не є грантовим зобов’язанням, а також не зобов’язує IREX оплачувати витрати, понесені під час підготовки та подання заявки. Заявка подається заявникою на свій ризик; усі витрати на підготовку та подання здійснюються за рахунок заявника.

РОЗДІЛ  III: ВИМОГИ ДО ОДЕРЖУВАЧІВ ГРАНТІВ

Заявники-молодіжні центри мають відповідати таким критеріям:

-Мати своє приміщення, бути сучасним, інклюзивним та активним, прагнути до підвищення кваліфікації свого персоналу та розширення молодіжної аудиторії.

-Бути офіційно зареєстрованою громадською організацією, яка здійснює свою діяльність відповідно до чинних норм українського цивільного та податкового законодавства.

- Заявник не є забороненою організацією.

-Мати принаймні два працівники молодіжного центру, які зацікавлені взяти участь у тренінгу для тренерів щодо розвитку гнучких навичок за методологію «Youth Essential Skills» та запобігання емоційному вигоранню, а також готові провести відповідні тренінги для молоді у своїй громаді

-Має бути розміщеним та здійснювати свою діяльність у одній з 15 цільових громад програми СИЛА, означених на сторінці 1 цього запиту на подання заявок для одержання грантів.

-Кожна організація, яка має право брати участь у конкурсі, може подати лише одну заявку.

Розглядатимуться також командні заявки від молодіжного простору (центру, будинку культури, бібліотеки тощо) та громадської організації, де партнерська громадська організація візьме на себе провідну роль грантового адміністратора. У такому випадку молодіжні простори та громадські організації мають відповідати таким вимогам:

-Громадська організація має бути офіційно зареєстрованою, здійснювати свою діяльність відповідно до чинних норм українського цивільного та податкового законодавства.

-Молодіжний простір повинен мати доступне місце для проведення тренінгів.

-Молодіжний простір і громадська організація мають бути розміщені та здійснювати свою діяльність у одній з 15 цільових громад програми СИЛА, означених на сторінці 1 цього запиту на подання заявок для одержання грантів.

-Мати принаймні два працівники молодіжного центру, які зацікавлені взяти участь у тренінгу для тренерів щодо розвитку гнучких навичок за методологію «Youth Essential Skills» та запобігання емоційному вигоранню, а також готові провести відповідні тренінги для молоді у своїй громаді.

-Кожна організація, яка має право брати участь у конкурсі, може подати лише одну заявку.

РОЗДІЛ IV: ПІДТРИМКА ВІД IREX

Центри, що працюють з молоддю, отримають від IREX можливість:

Ø Навчитися застосовувати методологію розвитку  гнучких навичок «Youth Essential Skills», таких як: підприємницьке мислення, позитивне сприйняття себе, розвиток комунікативних навичок, лідерства та командної роботи.

Ø Навчитися розпізнавати тривожні психологічні сигнали та застосовувати стратегії реагування на них.

Ø Менторську підтримку від  висококваліфікованих тренерів міжнародного рівня.

Ø Грантову підтримку у розмірі до 4,000 доларів США на:

Проведення серії тренінгів для молоді з набуття гнучких навичок  та розпізнавання тривожних психологічних сигналів; Реалізацію ініціативи з формування пост-конфліктного бачення України очима молоді; Підтримку у проведенні національної медіа кампанії за результатами впроваджених ініціатив.

РОЗДІЛ V: ЩО ОЧІКУЄТЬСЯ?

Два молодіжних працівники від кожного відібраного молодіжного центру/простору візьмуть участь у серії тренінгів, організованих IREX у червні 2021 року, для підвищення знань у сфері роботи з молоддю, а саме розвитку гнучких навичок (таких, як: підприємницьке мислення, позитивне сприйняття себе, розвиток комунікативних навичок, лідерства та командної роботи) та запобіганню емоційному вигоранню.

Надалі відібрані та з належною кваліфікацією молодіжні центри отримають грантову підтримку на:

Проведення серії тренінгів для місцевої молоді віком 18-29 років з числа як ВПО, так і не ВПО,  щодо оволодіння гнучкими навичками.

Проведення ряду заходів з залученням молоді з числа як ВПО, так і не ВПО, віком 18-29 років щодо запобігання емоційному вигоранню.

Проведення ряду заходів з залученням молоді з числа як ВПО, так і не ВПО, віком 18-29 років  для формування пост-конфліктного бачення України очима молоді (протягом липня-серпня 2021 року).

Після цього IREX проведе всеукраїнський конкурс серед молодих людей, на якому вони матимуть можливість продемонструвати свої ідеї щодо постконфліктного бачення України, а також національну медіа кампанію у вересні 2021 року.

Надати підтримку амбасадорам Молодіжної консультативної ради програми СИЛА під час проведення ними тренінгів для молоді, зокрема, надати можливість використати приміщення молодіжного центру/простору на їх прохання.

РОЗДІЛ VI: ВИМОГИ ДО ЗАЯВКИ

Для участі в конкурсі необхідно подати пакет наступних документів:

Заповнена заявка на участь (будь ласка, переконайтесь, що ви подаєте одну заявку від молодіжного центру або партнерську заявку від молодіжного простору та громадської організації); Бюджет; Робочий план; Фотографії приміщення молодіжного простору (2-3 фотографії); Свідоцтво про державну реєстрацію ГО; Рішення про внесення до Реєстру неприбуткових організацій та установ ГО; Наказ про призначення директора або особи, яка уповноважена на підписання грантової угоди, або Протокол ГО; Довідка про банківські реквізити ГО; Наказ про облікову політику організації ГО (за наявності); Статут ГО (Скановану версію); Договір оренди на строк понад 2 роки, якщо приміщення приватної форми власності, або підтвердження від власника комунального приміщення дозволу використовувати його як молодіжний простір.

Заявки приймаються до 17:00 30 травня 2021 року за посиланням:

https://forms.gle/m7corMLDGBiMBHsJA

Якщо у Вас виникатимуть проблеми із завантаженням файлів за посиланням заявки, просимо висилати документи електронною поштою на адресу [email protected]  з темою листа “Твоя СИЛА – творити майбутнє!”_СИЛА_НАЗВА Молодіжного центру + НАСЕЛЕНИЙ ПУНКТ до 17:00 30 травня 2021 року.

РОЗДІЛ VII: ІНФОРМУВАННЯ УЧАСНИКІВ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ

IREX повідомить про результати відбору всіх учасників конкурсу виключно електронною поштою. IREX зберігає за собою право не надавити рецензій або пояснень щодо результатів відбору.

Рішення Конкурсної комісії є остаточним і оскарженню не підлягає. IREX не розглядає скарги щодо рішень Конкурсної комісії.

Заявники можуть звертатися до IREX за додатковою інформацією або запитаннями з метою уточнення умов конкурсу, процедури подачі заявки, надіславши відповідний лист електронною поштою на адресу Тетяни Дементьєвої [email protected].

РОЗДІЛ VIII: ЗАЯВКИ, ПОДАНІ ІЗ ЗАПІЗНЕННЯМ

Заявки, подані після 17:00 30 травня 2021 року, будуть вважатися такими, які подані із запізненням та не підлягають розгляду, однак IREX залишає за собою право приймати та включати такі заявки в процес розгляду та присудження грантів, якщо це буде відповідати найкращим інтересам IREX. Заявки, які є неповними, можуть бути залишені без розгляду.

РОЗДІЛ IX: КРИТЕРІЇ ДЛЯ ОЦІНКИ АПЛІКАЦІЙНИХ ФОРМ:

Сильна мотивація заявника до участі в ініціативі (розуміння своїх подальших перспектив).

  • Сформована команда молодіжного центру/простору.
  • Кількість молоді, яка бере участь у заходах молодіжного центру/простору на постійній основі.
  • Відповідність запропонованої ідеї проєкту меті ініціативи “Твоя СИЛА – творити майбутнє!”.
  • Розуміння потреб молоді (включаючи молодь ВПО) та здатність передбачити, як підтримка програми СИЛА надасть можливість молодіжному центру/простору стати навчальним центром для української молоді.
  • Попередній досвід реалізації проєктів для молоді та розвитку громади.
  • Ефективність запропонованої ідеї проєкту, спрямованого на формування пост-конфліктного бачення України очима молоді.
  • Чіткий план дій щодо імплементації запропонованого проєкту, спрямованого на формування пост-конфліктного бачення України очима молоді.
  • Доцільність витрат у наданому бюджеті проєкту, враховуючи запропонований план дій.
  • Готовність двох працівників молодіжного центру/простору брати участь у всіх тренінгах від IREX та проводити тренінги для молоді у своїй громаді.
  • Підтримка з боку органів влади громади буде плюсом (листи-підтримки та сприяння подальшій діяльності).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.