bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Freedom House оголошує конкурс на отримання грантів
12.02.2019

Freedom House оголошує конкурс для українських громадських організацій з усіх регіонів України на отримання грантів для втілення проектів щодо розвитку громадського контролю та співпраці з силовими структурами (МВС, СБУ, МОУ та іншими) для покращення ситуації з правами людини в Україні через цілеспрямовану роботу зі структурами.

Організація розгляне проектні пропозиції спрямовані:

-       на посилення можливості громадського контролю в регіонах України.

-       становлення діалогу між громадянським суспільством та силовими структурами.

-       навчання представників силових структур та громадянського суспільства принципам громадського контролю.

-       покращення ситуації з правами людини в Україні шляхом становлення ефективного громадського контролю за діяльністю силових структур, сприяння в дотриманні прав людини та інші пропозиції.

Строки:

Проектні пропозиції приймаються до 11 березня 2019 року на поштову скриньку [email protected]. В темі листа необхідно через кому вказати «Громадський контроль, назва вашої організації, область та місто здійснення діяльності» (приклад: «Громадський контроль, Freedom House, Київська, Київ»). Конкурсна комісія вивчить всі подані пропозиції та повідомить учасників про своє рішення до 29 березня 2019 року включно. В окремих випадках конкурсна комісія може надавати індивідуальні рекомендації учасникам щодо посилення їхньої пропозиції, або ж звертатися для додаткового інтерв’ю.

Грантова інформація:

Freedom House в Україні підтримає чотири (4) ініціативи громадського контролю та співпраці з силовими структурами в Україні. Сума кожного гранту – 15 844 доларів США у гривневому еквіваленті. Максимальна тривалість проектної діяльності – до липня 2020 року. Мінімальна тривалість проектної діяльності – 12 місяців.

Проектні пропозиції, незалежно від специфіки, завдань та активностей, мають бути сфокусовані на створенні та покращенні співпраці між громадянським суспільством та однією або кількома з перерахованих силових структур (МВС, СБУ, МОУ) та, за можливості, з іншими структурами.

Пропозиції, які фокусуються лише на моніторингу та документуванні порушень, не будуть розглядатися з метою отримання комплексного підходу до вирішення проблем.

В процесі реалізації проекту, ініціативи, які отримають грантову підтримку, будуть координуватися партнером Freedom House - Українським інститутом з прав людини (УІПЛ). УІПЛ також надаватиме рекомендації та слідкуватиме за дотриманням вимог щодо методології роботи з силовими структурами відповідно до загального бачення Freedom House та партнерів щодо такої діяльності в Україні. Такі вимоги зумовлені потребою досягнення максимальної ефективності та дотримання і удосконалення спільного підходу ініціативи з метою покращення ситуації з дотриманням прав людини в Україні.

Перевага надаватиметься ініціативам і кампаніям регіонального і місцевого рівнів, а також тим, що зосереджені на висвітленні тем, щодо яких існують прогалини на рівні регіону або в розрізі тематики.

Критерії відбору:

-       Будь-яка офіційно зареєстрована в Україні громадська організація, яка спеціалізується на захисті прав людини, роботі з силовими структурами та дотичній діяльності – може подавати свої проекти для розгляду грантовою комісією.

-       Щоб мати можливість отримати грант, вам потрібно надати таку інформацію на поштову скриньку [email protected]:

  • Необхідні документи, які підтверджують офіційну реєстрацію вашої організації (Витяг про реєстрацію).
  • Підтвердження, що дані активності підпадають під офіційну сферу діяльності організації (Статут).
  • Підтвердження діяльності організації у вказаній сфері діяльності (історія втілення проектів або власних активностей).
  • Листи підтримки від міжнародних неурядових організацій або відповідних державних органів, або рекомендації від українських організацій.
  • Опис організації.
  • Мати зареєстрований номер DUNS та Зареєструватися в системі SAM. Опис процедури реєстрації детально описаний на сайті посольства США в Україні: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/democracy-grants-uk/. Зверніть увагу, що реєстрація займає певний час, тому її варто почати завчасно.
  • Заповнену форму для подачі описової частини (прикріплений файл).
  • Заповнену форму для подачі бюджету та форму опису бюджету (прикріплені файли).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.