bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грантовий конкурс «Україна плюс» для національних ЗМІ
23.11.2018

Конкурс «Україна плюс» для національних ЗМІ – це можливість отримати грант у 20 000 USD на виробництво 10 мультимедійних пакетів протягом двох років. Дедлайн подачі заявки на участь - 16 грудня 2018 року.
 
Конкурс «Україна плюс» для національних ЗМІ в рамках проекту
«Посилення незалежних медіа в Європі та Євразії»
 
Загальні відомості
 
Громадська організація «Інтерньюз-Україна» у партнерстві з Internews розпочинає міжнародний проект «Посилення незалежних медіа в Європі та Євразії». Ця ініціатива покликана:
  • підтримати незалежні медіа у Східній Європі, на Балканах та Кавказі;
  • покращити доступ громадян країн-учасниць проекту до суспільно важливих та достовірних новин про події на міжнародному, національному та регіональному рівнях;
  • сприяти просуванню цінностей етичної та чесної журналістики, об’єктивному висвітленню подій, незалежності редакційної політики та свободі вираження думок.
Одним із завдань проекту є виробництво 10 мультимедійних пакетів під назвою «Україна плюс». Цикл матеріалів «Україна плюс» буде створено національними медіа-виробниками. Матеріали мультимедійних пакетів мають містити в собі поєднання різних форм подачі контенту: відео, аудіо, текст, інфографіка, інтерактивні карти, ігри, вікторини тощо. Мультимедійні пакети охоплять теми, що становлять національний інтерес: реформи, корупція, європейське партнерство, регіональні сусіди, еміграція, меншини (зокрема люди з обмеженими можливостями), навколишнє середовище та інші соціальні, економічні або політичні питання. Після виробництва національних пакетів 10 регіональних медіа-партнерів проекту зможуть адаптувати ці пакети та опублікувати їх для своїх аудиторій.  
 
Авторів мультимедійних пакетів «Україна плюс» оберуть на конкурсній основі керівним комітетом у складі медіа-експертів. На конкурс можуть подаватися журналісти в індивідуальному порядку, представники ЗМІ (друкованої преси, радіо, телебачення або онлайн), продакшн-студії. Учасники зможуть співпрацювати з громадськими організаціями або аналітичними центрами, а також сформувати команду для проекту. Кожен кандидат може подати заявку на виробництво одного, кількох або всіх 10-ти пакетів.
 
Очікувані продукти 
 
Кожен з мультимедійних пакетів «Україна плюс» охопить окрему тему, в результаті проект розкриє 10 різних тем. Кожен пакет міститиме 3 мультимедійні матеріали, в яких мають бути використані сучасні інструменти інтерактивної візуальної журналістики. Матеріали мають бути цікавими, зрозумілими і представляти різні жанри журналістики: короткі сюжети, короткі документальні фільми, інтерв’ю з експертами, вікторини тощо.
 
Перші 5-ть тем для мультимедійних пакетів «Україна плюс» будуть обрані та оголошені керівним комітетом проекту. Вибір керівного комітету буде зроблено на основі всіх запропонованих тем від аплікантів національного та регіонального конкурсу «Україна плюс». Інші 5-ть тем будуть обрані спільно з регіональними партнерами проекту після того, як ці регіональні ЗМІ оберуться за конкурсною процедурою та з ними підпишуться партнерські угоди.
 
Бюджет
 
Відібрані автори отримають гранти в розмірі 2000 доларів США на створення кожного мультимедійного пакету. Сума гранту покриватиме витрати на виробництво, зарплати та інші необхідні витрати.
 
Графік виробництва мультимедійних пакетів
 
Період підготовки кожного мультимедійного пакету триватиме щонайбільше 4 тижні. Графік та алгоритм виробництва матеріалів будуть визначені спільно з «Інтерньюз-Україна» після оголошення переможців.
 
Планується, що пакети будуть публікуватися один раз на два місяці, починаючи з січня 2019 року.
 
Обов’язки та відповідальність відібраних авторів
  • Відібрані автори мають створити мультимедійні пакети «Україна плюс» відповідно до термінів і концепцій, розроблених та затверджених спільно з «Інтерньюз-Україна».
  • «Інтерньюз-Україна» має право на розміщення і поширення мультимедійних пакетів «Україна плюс». Всі мультимедійні матеріали будуть доступні для розміщення/поширення та адаптації до інтересів власних аудиторій для 10-ти регіональних ЗМІ, які є партнерами проекту.
  • Відібрані автори також будуть публікувати та промотувати виготовлені матеріали на своїх медійних платформах та в соціальних мережах.
  • Матеріали з мультимедійних пакетів будуть поширюватися та публікуватися медіа-партнерами з інших країн-учасниць проекту.
 Вимоги до учасників
  • Щонайменше 3 роки досвіду в засобах масової інформації.
  • Досвід створення мультимедійних журналістських матеріалів, підтверджений наданими зразками матеріалів (інфографіка, відео, зображення, фоторепортажі, статті, вікторини тощо).
  • Гнучкість і можливість виконати роботу в рамках зазначених термінів.
  • Наявність медійних онлайн-платформ (веб-сайт, сторінки в соціальних мережах тощо).
  • Попередній досвід у виробництві матеріалів, що становлять національний інтерес, є перевагою.
Зміст  заявки
  • Загальна презентація журналіста(ів)/ЗМІ, зокрема портфоліо із щонайменше 3-ох матеріалів (буде розглянуто лише заявки із зразками мультимедійних матеріалів; також можна надати інші типи матеріалів, якщо вони ілюструють експертність учасника).
  • Резюме автора/учасників команди, які будуть задіяні у створенні мультимедійних пакетів.
  • Дві концепції ідей для історії/пакету (короткий опис майбутніх матеріалів). Будь ласка, вкажіть, які мультимедійні елементи можуть бути використані.
  • Бюджет на виробництво мультимедійних пакетів, включно з витратами на заробітну плату.
Посилання на форму заявки зазначено в кінці оголошення. 
 
Критерії відбору
 
Заявки буде обрано за такими критеріями:
  • оцінка технічної пропозиції, зокрема відповідність всім умовам конкурсу;
  • оцінки фінансової пропозиції, яка не повинна перевищувати суму 2000 доларів США на виробництво кожного мультимедійного пакету.
Переможців визначить керівний комітет проекту за бальною системою.
  1. Оцінка технічної пропозиції становитиме 90% від загальної оцінки заявки.
  2. Оцінка фінансової пропозиції становитиме 10% від загальної оцінки заявки.
1.1. Критерії оцінки технічної пропозиції
  • Професіоналізм учасника конкурсу (ЗМІ/учасник(и) здатні завершити роботу над проектом; відповідність стандартам професійної етики; чіткий розподіл обов’язків в команді; пропонована концепція доводить, що заявник має достатні технічні можливості і досвід для виробництва успішних мультимедійних пакетів; концепція доводить, що заявник розуміє мету проекту) – максимум 25 балів.
  • Якість портфоліо (якість матеріалів у портфоліо, різноманітність матеріалів, попередній досвід висвітлення суспільно важливих тем) – максимум 25 балів.
  • Якість пропонованої концепції мультимедійних пакетів (новизна/оригінальність пропонованої концепції; різноманітність мультимедійних елементів; зрозумілість і цілісність пропонованої концепції; здатність до самодостатнього розвитку (потенціал для розвитку / продовження виробництва мультимедійних матеріалів після закінчення проекту) – максимум 40 балів.
 2.1. Критерії оцінки фінансової пропозиції
  • Узгодженість і зрозумілість опису витрат (максимум 5 балів).
  • Раціональний бюджет, складений з максимальним використанням наявних ресурсів по відношенню до якості та кількості запропонованих продуктів (максимум 5 балів).
Кінцевий термін подачі пропозицій
 
Будь ласка, заповніть аплікаційну онлайн-форму за посиланням http://bit.ly/UkrainePlus-national до 16 грудня 2018 року включно.
 
За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до менеджерки проекту Ольги Сушицької, тел. 067 243 63 55, [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.