bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грантовий конкурс для реалізації навчальної поїздки для шкільної молоді півдня України
16.10.2018

Оголошується конкурс серед українських НУО з метою організації та реалізації регіональної ознайомчо-навчальної поїздки для шкільної молоді півдня України. Дедлайн - 10 грудня 2018 р.

Громадська організація «ОФІС РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ» у партнерстві з ChildFund Deutschland e.V. у рамках проекту «Шкільна медіація та діалог: стратегії для молодого покоління миротворців в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Федерального Міністерства Закордонних Справ Федеративної Республіки Німеччини, оголошують конкурс серед українських НУО з метою організації та реалізації регіональної ознайомчо-навчальної поїздки для шкільної молоді півдня України.

Українським НУО пропонується взяти участь у грантовому конкурсі щодо організації тематичної ознайомчо-навчальної поїздки для 18 дітей середнього та старшого шкільного віку з метою інтерактивного нетворкінгу та ознайомлення з кращими ініціативами щодо шкільної медіації та порозуміння, захисту прав і свобод людини, інклюзивними практиками в інших регіонах України.

Навчально-ознайомча поїздка організовуватиметься для шкільної молоді віком від 13 до 17 років з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей і має бути реалізована у березні 2019 року під час весняних шкільних канікул.

За результатами конкурсу, організаторами буде відібрана громадська організація-переможець з якою  буде підписано грантовий договір. Сума договору відповідатиме еквіваленту 2500 євро у національній валюті – гривні.

У рамках ознайомчо-навчальної поїздки громадська організація-переможець повинна:

  • Організувати та провести навчальні заходи (тренінги, майстер класи, майстерні, відкриті лекції тощо) у сфері шкільної медіації, прав і свобод людини. Тематики навчальних заходів можуть охоплювати: права і обов’язки людини у сучасному суспільстві; історія Конвенції ООН про права дитини; насильство – про що варто знати; булінг, і методи протидії цькуванню; основні порушення прав людини; шкільна медіація; ненасильницька комунікація: практичні кейси.
  • Забезпечити організаційну та інформаційну підтримку учасників (дітей) ознайомчо-навчальної поїздки.
  • Забезпечити умови спрямовані на відкрите мережування учасників, встановлення контактів та інтерактивний нетворкінг між учасниками поїздки.
  • Створити комунікаційну платформу (група у соціальній мережі facebook, тощо) для активної комунікації та подальшого обміну ідеями та рефлексіями між учасниками поїздки, у тому числі, після завершення поїздки.

Для участі у грантовому конкурсному відборі, громадські організації-заявники повинні підготувати і надіслати:

  • Інформацію про організацію у довільній формі (найменування, копії реєстраційних документів, кількість членів та штатних працівників, основні досягнення та реалізовані проекти тощо).
  • Розроблену структуровану і детальну програму ознайомчо-навчальної поїздки.
  • Здійснити відбір та надіслати короткий шорт-лист потенційних тренерів, спікерів та кураторів з числа представників громадської організації-організатора поїздки. Шорт-лист має мітити коротку інформацію про соціально-професійні компетенції потенційних тренерів, спікерів та кураторів.
  • Місто проведення заходів поїздки та конкретні локації проведення заходів відображених у програмі поїздки.
  • Інформацію про проживання та харчування дітей-учасників поїздки.
  • Інформацію про умови проведення конкурсу на відбір учасників з цільових південних областей України з урахуванням забезпечення гендерного балансу та рівного представництва областей.
  • Інформацію щодо організаційного та логістичного забезпечення поїздки (особу відповідальну за супровід групи, транспортну карту, страхування учасників, умови проживання та харчування учасників у закладах з відповідними дозвільними документами, забезпечення медичної підтримки протягом навчального візиту, умови оренди необхідних приміщень, обладнання, підготовки навчальних матеріалів тощо).
  • Інформацію щодо забезпечення усіх юридичних вимог щодо організації поїздок для дітей та молоді (отримання згоди батьків, укладання договорів з санаторіями/таборами/хостелами/готелями де буде організовано проживання та харчування учасників тощо).
  • Зобов’язання у довільній формі щодо підготовки фінансового та тематичного звітів за результатами проведеної поїздки протягом 20 днів після її завершення.

У рамках конкурсу будуть розглядатися заявки лише від українських громадських та благодійних організацій зі статусом юридичної особи, які мають досвід проведення аналогічних заходів та навчальних поїздок для дітей та молоді, і можуть підтвердити такий досвід.

Критерії відбору заявок:

  • Інституційна та організаційна здатність.
  • Наявність попереднього позитивного досвіду з організації навчальних заходів та поїздок для дітей шкільного віку.
  • Наявність чіткого та детального концептуального бачення щодо проведення навчальної поїздки з обміну досвідом між школярами у віці 13-17 років.
  • Збалансований бюджет поїздки з урахуванням суми гранту.

Пропозиції зацікавлених організацій повинні супроводжуватися наступними документами:

  • Реєстраційними документами організації.
  • Бюджетом поїздки, включаючи адміністративні витрати організації.
  • Резюме тренерів, спікерів та координаторів з боку організації.

Будь ласка, зверніть увагу на наступне:

  • У рамках цього конкурсу не надається грант комерційним організаціям, політичним партіям, релігійним громадам, фізичним особам та громадським об’єднанням без статусу юридичної особи.
  • Учасники конкурсу будуть письмово повідомлені про результати розгляду їх заявки.
  • Рішення конкурсної комісії щодо вибору переможців або відхилення пропозицій не обґрунтовуються та не підлягають оскарженню чи перегляду.
  • Надані матеріали для участі у конкурсі не повертаються заявникам та не рецензуються.
  • Громадська організація «ОФІС РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ» залишає за собою право на повну відміну конкурсу, уточнення та деталізацію завдань у процесі переговорів з переможцем конкурсу та розгляду пропозицій.

Для участі у конкурсі зацікавлені організації мають до 17 години 00 хвилин 10 грудня 2018 року надіслати свої пропозиції на електронну пошту: [email protected] з поміткою у темі листа «Конкурс на реалізацію ознайомчо-навчальної поїздки для школярів».

Будь-які питання, зауваження та пропозиції щодо конкурсу, просимо вас

спрямовувати на електронну пошту: [email protected]

Також, питання щодо умов конкурсу можете спрямовувати напряму координатору за тел.: +38 (093) 404 66 08 або +38 (048) 788 83 84.

Результати конкурсу будуть публічно опубліковані не пізніше 16 грудня 2018 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.