bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ПРООН оголошує конкурс проектних пропозицій
21.09.2018

ПРООН оголошує конкурс проектних пропозицій: Громадський моніторинг доставки, наявність та використання лікарських засобів на місцевому рівні.

Більше грантів у розділі Гранти.

Мета: Отримати дані щодо доставки ліків, придбаних ПРООН за бюджетом МОЗ, до складів та закладів охорони здоров'я в регіонах: своєчасність доставки, кількісні показники та наявність ліків для пацієнтів.

Зміцнення потенціалу неурядових організацій, що захищають права пацієнтів.

Для цього виконати наступні завдання:

1.       Провести моніторинг доставки та наявності та використання лікарських засобів, закуплених ПРООН для Міністерства охорони здоров’я та з можливих інших джерел публічних закупівель (обласного, районного або лікарняного рівня) по програмам: доросла гемофілія у 2016-17 рр., дитяча онкогематологія у 2016-17 рр. Моніторинг повинен стосуватися наступних питань: які лікувальні заклади в регіонах отримали ліки та в якій кількості; узгодження кількості замовлених протягом процесу планування та отриманих ліків; час доставки від центрального складу до регіональних та/або лікарняних складів; проблеми, що виникли під час доставки.

2.       Провести моніторинг доставки та наявності та використання лікарських засобів, закуплених ПРООН для Міністерства охорони здоров’я та з можливих інших джерел публічних закупівель (обласного, районного або лікарняного рівня) по програмам: доросла гемофілія у 2016-17рр., дитяча онкогематологія у 2016-17 рр.. Моніторинг повинен стосуватися наступних питань: кількість пацієнтів, які потребують лікування відповідними ліками; кількість пацієнтів, які отримали безкоштовні ліки; чому пацієнти не могли отримати безкоштовні ліки, необхідне для лікування; своєчасність прийому рятівних ліків.

3.       Вивчити інші питання, пов'язані з доставкою та розповсюдженням лікарських засобів (рівень прозорості, обізнаність лікарів та пацієнтів щодо існування безкоштовної медицини, найкращих практик тощо).

4.       Розробити набір висновків та рекомендацій, а також можливі подальші кроки в результаті моніторингу постачання ліків, придбаних ПРООН для МОЗ для лікування дорослої гемофілії та дитячої онкології, з точки зору наявності та своєчасності рятувальних ліків для пацієнтів.

ПРООН надасть методологію та інструменти (кількісні і якісні) моніторингу після підписання грантової угоди.

Заявки на конкурс приймаються до 3 жовтня 2018 року.

Термін виконання проекту:  2 місяці від дня підписання угоди.

Максимальна сума заявки: 130 000 грн. за грант.

ПРООН підтримає не більше 4 заявок серед наступних регіонів: Дніпро, Ужгород, Запоріжжя, Рівне, Вінниця та Чернігів.

Деталі за посиланням: 

http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/operations/get-involved/public-monitoring-of-the-delivery-of-medicines-at-the-local-level/

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.