bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

WWF підтримає природоохоронні проекти у сфері захисту річок
05.09.2018

Всесвітній фонд природи WWF в Україні підтримає пілотні проекти, метою яких є відродження природного стану річок шляхом демонтажу гідротехнічних споруд, які більше не виконують свої функції.

Шляхом експертної оцінки пілотних проектів, буде обрано три гідротехнічні споруди на території України, які будуть демонтовані Всесвітнім фондом природи, з попереднім проведенням технічного аналізу, юридичної оцінки і розробкою усіх необхідних документів.

До розгляду приймаються наступні гідротехнічні споруди: греблі, дамби, кульверти (водопропускні труби, тунелі), шлюзи, водозливи тощо.

Перевага буде надана тим пропозиціям, де громади або інші зацікавлені сторони розуміють важливість та підтримують ідею знесення гідротехнічної споруди, яка більше не виконує свої функції.

Варто пам’ятати:

Будь-які конструкції на річках, озерах ускладнюють міграцію водних організмів, «розривають» та фрагментують річку. Штучні водойми не здатні до самоочищення, тому з’являються такі явища як цвітіння води. Зі ставків зникає риба та змінюється хімічний склад води. Численні дослідження річок після усунення перепон підтвержують поступове відновлення флори та фауни, підвищення здатності річки до самоочищення, покращення якості води.

Усіх зацікавлених просимо до 1 жовтня 2018 року надсилати наступну інформацію:

(1) інформацію про гідротехнічну споруду (назва водного об’єкту, тип споруди),

(2) фото та/або відео гідротехнічної споруди,

(3) GPS координати споруди,

(4) інформація про контактну особу.

на електронну адресу [email protected] з поміткою «Демонтаж гідротехнічних споруд»

Контакти

Коментарі

Олександр Товмач   2035 днів тому   #  

Напрацьована пропозиція по частковому відновленню природнього стоку р.Дніпро. Пропозиція комплексна з повним захороненням мулу,що містить радіонукліди. Розширені анонси викладено на сторінках Фейсбук
https://www.facebook.com/groups/e40restoration/
та в Блозі https://enigma.ua/ профіль https://enigma.ua/users/olexandr_tovmach/profile Це самоокупний проект, варто лише його розпочати. Дам відповіді любій зацікавленій особі. З повагою.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.