bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

10 місцевим редакціям допоможуть запустити сучасні інтернет-видання
03.07.2018

Агенція розвитку локальних медіа «Або» (проект ГО «Дирижабль») шукає 10 мотивованих редакцій з невеликих міст України (7-250 тисяч населення), які безкоштовно отримають сучасні сайти, річну менторську підтримку та кошти на рекламну кампанію своїх інтернет-видань. Дедлайн - 15 липня 2018 р.

Більше грантів у розділі Гранти.

Подавати заявки можуть комунальні та приватні медіа, які досі не мають власних сайтів або хочуть осучаснити існуючі.   

Також ми приймаємо колективні заявки від 2-3 редакцій з сусідніх містечок або смт, які готові створити спільне для кількох районів або ОТГ інтернет-видання.  

Агенція “Або” надає сайт на платформі The City. Це сучасна верстка, адаптивний дизайн (зручно читати та смартфонах і планшетах), можливість самостійно налаштовувати сайт — додавати розділи, блоки, змінювати їхнє розміщення та вигляд. На платформі The City вже працюють 9 міських видань, запущених торік в рамках аналогічного проекту — детальніше про це читайте тут.

З цим, а також розробкою додаткових функцій, протягом року допомагатиме веб-розробник — його роботу оплачує “Або”. На тих же умовах кожна редакція безкоштовно отримує дизайнера, який готуватиме інфографіку, ілюстрації, картинки для соціальних мереж. Також ми оплачуємо рекламу інтернет-видання у соціальних мережах.

За учасниками будуть закріплені ментори — досвідчені редактори і медіаменеджери, які мають успішний досвід роботи у місцевих медіа. Вони спільно з редакціями розроблять реалістичні плани розвитку інтернет-видань: пошук джерел прибутку, нові формати реклами, осучаснення стилістики редакційних текстів, пошук нових форматів матеріалів, робота з соціальними мережами.  

Протягом року ментори у щоденному режимі працюють з редакцією, допомагають впроваджувати план розвитку, організовують тренінги з відомими редакторами та журналістами.

Тісна співпраця з менторами та готовність відмовитися від застарілих підходів до роботи — обов’язкова умова участі у проекті.

Для участі у проекті до 15 липня слід:

  • заповнити анкету для індивідуальних заявок (https://goo.gl/forms/cHb7PSnx7nZPCuvo2) або для колективних заявок (https://goo.gl/forms/QTvbKNfz8dd8Zjfs2)

  • підписатися на e-mail-розсилку “Або” (лаконічні листи з крутими порадами для регіональних медіа - http://bit.ly/2tLgb9Y) та наш канал в Telegram (якщо користуєтеся ним - https://t.me/medialapky)

  • лайкнути Facebook-сторінку “Або” (facebook.com/agency.abo)

  • написати на особистій Facebook-сторінці, чому ви хочете запустити або перезапустити інтернет-видання і тегнути сторінку Агенції “Або”.   

ВАЖЛИВО. Будьте максимально чесними та реалістично оцінюйте можливості вашої редакції, заповнюючи анкети. Не прикрашайте і не применшуйте. Всі відповіді є конфіденційними, ми не будемо передавати їх у треті руки чи оприлюднювати, але використаємо для узагальнення даних (приміром, про середній рівень зарплат регіональних журналістів). Подібну статистику (без прив’язок до окремих видань) ми можемо публікувати — ваші відповіді допоможуть нам ще краще зрозуміти регіональний медіаринок.  

З редакціями, які увійшли в шорт-лист кандидатів на перемогу, зв’яжуться після 20 липня.

Учасників проекту обиратимуть ментори на основі анкет, тестових завдань, співбесіди скайпом та оцінки потенціалу вашого міста і команди.  

Критерії відбору:

  • Можливість призначити журналіста або редактора, яка займатиметься розвитком інтернет-видання, та наявність ресурсів на це

  • Наявність у команді комерційного менеджера або готовність взяти його у штат буде перевагою

  • Готовність виконувати план розвитку видання.

  • Існування на ринку не менше 3-х років.

  • Фінансова стабільність видання.

Контакти

Коментарі

Володимир Мартинюк   2106 днів тому   #  

Не вдається відкрити анкету!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.