bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс малих грантів для ОГС 5 областей України
02.05.2018

Благодійна організація «Благодійний фонд «Право на захист» (БФ «Право на захист») оголошує Конкурс малих грантів в межах проекту «Підвищення Спроможності Груп Внутрішньо Переміщених Осіб». Дедлайн - 15 травня 2018 року. 

Більше грантів у розділі Гранти 

Мета конкурсу - підтримати партнерські ініціативи громадських та благодійних організацій, які працюють над вирішенням проблем внутрішньо переміщених осіб і приймаючих громад (в розрізі питань, що пов’язані з соціальною згуртованістю громади та вирішенням питань ВПО) у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Донецькій та Луганській областях (території, що підконтрольні українському уряду), та мають невеликий досвід впровадження проектів.

До конкурсу запрошуються: 

Благодійні та громадські організації (код неприбутковості 0036, 0032), що зареєстровані та працюють у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Донецькій і Луганській областях (Донеччина та Луганщина - територія, що підконтрольна українському уряду) над вирішенням проблем внутрішньо переміщених осіб та планують впровадити партнерський проект в межах своєї громади та\чи регіону.  

Проектні заявки не приймаються від релігійних (код неприбутковості 0013 чи  0035) організацій, політичних партій та їх місцевих осередків, профспілкових організацій, асоціацій органів місцевого самоврядування, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних установ та підприємств, фізичних осіб, комерційних організацій.

Не можуть бути учасниками конкурсу і отримувачами грантів громадські та благодійні організації, що:

  • находяться в стані ліквідації;
  • змають правовідносини та\або  надають ресурси і підтримку особам і організаціям, пов’язаним з тероризмом.
  • докладали будь-яких зусиль або вчиняли дії для впливу на членів Оціночного комітету чи організатора, адміністратора конкурсу з метою незаконного прийняття рішення на їхню користь.

Пріоритетні напрямки Конкурсу: 

Підтримка партнерських проектів неурядових організацій, які спрямовані на:

  • Здійснення громадського контролю та моніторингу діяльності місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в області дотримання прав ВПО;
  • Захист та просування прав людини (в області роботи з ВПО);
  • Громадянська освіта, адвокація та об’єднання громади для спільного вирішення проблем ВПО;
  • Покращення  адаптації ВПО в приймаючих громадах;
  • Допомога (окрім благодійної або гуманітарної)  внутрішньо переміщеним особам з Криму, Донецької та Луганської областей.

В даних напрямках можуть  розглядатися проекти, що пропонують на місцевому рівні вирішення проблем ВПО с забезпеченням житла, допомога в доступі до соціальних виплат та соціального захисту, відновленні прав ВПО, порушених внаслідок конфлікту, але цей перелік не є вичерпним.

Діяльність, яка може бути підтримана в межах цього Кoнкурсу:

  • організація публічних заходів (громадські слухання, публічні обговорення, збори за місцем проживання, круглі столи, тренінги, конференції і т.п.);
  • публікація та розповсюдження інформаційних матеріалів, друкованих та електронних видань, брошур та інше, якщо це є частиною більшої діяльності та допоможе досягнути цілей проекту;  
  • інформаційні кампанії, якщо вони є елементом ширшої діяльності;
  • моніторинг діяльності органів влади та органів місцевого самоврядування в області дотримання прав ВПО, виявлення проблемних моментів та випрацювання механізмів їх вирішення на місцевому рівні.
  • організація та проведення заходів для розширення партнерств (та\або створення коаліцій), якщо такі партнерства мають на меті захист та просування прав людини (в області роботи з ВПО);

Цей перелік не є вичерпним.

Термін реалізації проекту:  до 4 місяців, починаючи з 20 червня 2018 року.

Запитувана максимальна сума гранту  не може перевищувати 60 000грн. 

Сума очікуваного гранту від БФ “Право на захист” повинна становити не більше 90% всіх необхідних витрат, передбачених бюджетом проекту. Решта 10% витрат організація-грантоотримувач повинна профінансувати за рахунок коштів, залучених з інших джерел, або з власного внеску організації. Власний внесок може бути представлений не фінансовими ресурсами, або внеском з інших джерел, в т.ч. і ресурсами партнерів проекту.

Термін подачі проектної пропозиції: з 15 квітня 2018 року до 15 травня 2018 року (23:59 год).

Форму для подання проектної пропозиції  та Положення з детальними умовами Конкурсу можна знайти у доданих файлах під даною статею або на сайті: http://r2p.org.ua/uk/news/8596/.

Представники організації, які зацікавлені у подачі проектних пропозицій,   можуть звертатися до Менеджера конкурсу за додатковою інформацією або з запитаннями з метою уточнення умов конкурсу, процедури подачі проектних пропозицій.

Свої запитання можна надсилати на  електронну пошту: [email protected]  до 10 травня 2018 року.  Усі питання та відповіді будуть оприлюднені на веб-сайті організації: http://r2p.org.ua

Менеджер проекту – Ткаченко Світлана.

Контакти

  • [email protected]
  • БФ «Право на захист»
  • http://r2p.org.ua/uk/news/8596/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.